Gyerekeknek készült járművet mutatott be a Tesla

2021 / 12 / 02 / Bobák Áron
Gyerekeknek készült járművet mutatott be a Tesla
A Cybertruckról mintázott, négykerekű terepmotort nyolcéves kortól ajánlják.

Bár a Tesla nemrég újra elhalasztotta a 2019-ben bemutatott Cybertruck gyártását, így azt 2022 előtt már biztosan nem fogják elkezdeni kiszállítani a megrendelőknek, Elon Musk vállalata igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy kihasználják a retró sci-fikre emlékeztető elektromos terepjáró körüli felhajtást. Két nappal ezelőtt egy Cybertruck-alakú sípot dobtak piacra, most pedig bemutatták a Cyberquad for Kids névre keresztelt járgányt, amit az Egyesült Államokban már heteken belül elkezdenek kiszállítani.

A Cybertruck for Kids a Cybertruckkal együtt bemutatott, és egyelőre szintén nem kapható négykerekű ATV lekicsinyített változata, amelyet kifejezetten gyerekekre méreteztek: a Tesla szerint nyolcéves kor felett lehet használni, de mivel a quadokra vonatkozó szabályozás államonként változó, így számos államban csak 10 vagy 12 éves kor feletti gyerekek ülhetnek majd fel rá. A quad a gyári adatok szerint 26 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ugyanakkor ezt befolyásolja a vezető súlya, a terepviszonyok és a sebesség is. Utóbbinál a maximális érték 16 km/h, de ha a szülő úgy dönt, 8 km/h-ban is korlátozhatja a quad sebességét.

Az állítható felfüggesztéssel és ledes fényekkel is ellátott quadot 1900 dollárért, vagyis nagyjából 611 ezer forintért lehet megrendelni a Tesla honlapjáról, de egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban.

(The Verge, Fotó: Tesla)

A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan koncepcióautója a válasz a kérdésre, hogy mivel szeretnének autózni a fiatalok
A Nissan Concept 20-30 megalkotása egy egyszerű kísérletből született, de érdekes végeredményt hozott: a jármű ötvözi az online videojátékok világát a hétköznapi, praktikus elemekkel.
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Már huszonhat nap alatt elérhetné a Marsot ez a napvitorlás
Persze egy ilyen eszköz csak rendkívül alacsony tömegű rakományt tud szállítani, de nem is ez a lényeg, hanem a gyorsaság. Az ilyen napvitorlásokkal nagyon gyorsan fel lehetne fedezni akár a szomszédos csillagrendszert is – sőt erre már tervek is vannak.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.