Gyerekeknek készült járművet mutatott be a Tesla

2021 / 12 / 02 / Bobák Áron
Gyerekeknek készült járművet mutatott be a Tesla
A Cybertruckról mintázott, négykerekű terepmotort nyolcéves kortól ajánlják.

Bár a Tesla nemrég újra elhalasztotta a 2019-ben bemutatott Cybertruck gyártását, így azt 2022 előtt már biztosan nem fogják elkezdeni kiszállítani a megrendelőknek, Elon Musk vállalata igyekszik minden lehetőséget megragadni, hogy kihasználják a retró sci-fikre emlékeztető elektromos terepjáró körüli felhajtást. Két nappal ezelőtt egy Cybertruck-alakú sípot dobtak piacra, most pedig bemutatták a Cyberquad for Kids névre keresztelt járgányt, amit az Egyesült Államokban már heteken belül elkezdenek kiszállítani.

A Cybertruck for Kids a Cybertruckkal együtt bemutatott, és egyelőre szintén nem kapható négykerekű ATV lekicsinyített változata, amelyet kifejezetten gyerekekre méreteztek: a Tesla szerint nyolcéves kor felett lehet használni, de mivel a quadokra vonatkozó szabályozás államonként változó, így számos államban csak 10 vagy 12 éves kor feletti gyerekek ülhetnek majd fel rá. A quad a gyári adatok szerint 26 kilométert tud megtenni egy töltéssel, ugyanakkor ezt befolyásolja a vezető súlya, a terepviszonyok és a sebesség is. Utóbbinál a maximális érték 16 km/h, de ha a szülő úgy dönt, 8 km/h-ban is korlátozhatja a quad sebességét.

Az állítható felfüggesztéssel és ledes fényekkel is ellátott quadot 1900 dollárért, vagyis nagyjából 611 ezer forintért lehet megrendelni a Tesla honlapjáról, de egyelőre kizárólag az Egyesült Államokban.

(The Verge, Fotó: Tesla)

A Tesla legfuturisztikusabb járműve 2022-ben érkezhet, de kicsit más formában, mint eredetileg tervezték A Cybertruck új felépítésű prototípusát tesztelték Kaliforniában, a cég járműmérnökségi alelnöke megerősítette a híreket, miszerint a jármű gyártásának kezdetére jövőre számíthatunk.


Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Naponta kétszer indulhat útra a szuperszonikus rakétameghajtású repülőgép
Megkapta az engedélyt a szuperszonikus repülésre az Mk-II Aurora.
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
Ilyen lesz a Kia új elektromos járműve
A PV5 első verzióját már tesztelik, várhatóan 2025-ben jelenik meg.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.