Ha késünk egy Zoom megbeszélésről, robotasszisztensünk elmondja, hogy miről maradtunk le

2023 / 03 / 28 / Bodnár Barna
Ha késünk egy Zoom megbeszélésről, robotasszisztensünk elmondja, hogy miről maradtunk le
A Zoom is beállt azon alkalmazások sorába, amelyek kiaknázzák a mesterséges intelligencia adta lehetőségeket. Hétfőn a vállalat bejelentette, hogy a ChatGPT-t is kifejlesztő OpenAI-val való együttműködésnek köszönhetően többek között mesterséges intelligencia által generált összefoglalókat, piszkozatokat használhatunk a videokonferencia-alkalmazásban a Zoom IQ nevű MI-alapú asszisztensén keresztül.

A Zoom IQ jelenleg is tud például fejezeteket és kiemeléseket készíteni a felvétel funkcióval rögzített értekezletekhez, a mesterséges asszisztens most még több "hatalmat" kap. Megkérhetjük az eszközt például arra, hogy foglalja össze, mit mulasztottunk el, ha késve érkeztünk egy virtuális megbeszélésre.
Ezenkívül a Zoom IQ számos más dolgot is meg tud majd tenni, például összefoglalja az értekezleteket és az azonnali üzenetekből álló beszélgetéseket a Zoom Team Chatben, illetve válaszokat is tud generálni kollégáinknak az MI segítségével. A vállalat bejelentése szerint áprilisban egyelőre csak egy szűkebb felhasználói körnek teszi elérhetővé a mesterséges intelligenciával létrehozott üzenet- és email-piszkozat lehetőségét, az értekezletet automatikusan összefoglaló funkció azonban szélesebb körben is használható lesz.

Ezek a mesterséges intelligenciával kapcsolatos tervek valószínűleg válaszul szolgálnak azokra az új funkciókra, amelyeket a Zoom fő versenytársai – a Google és a Microsoft – is hozzáadtak "munkahelyi" alkalmazásaikhoz. A Google például lehetővé teszi szövegek, képek és összefoglalók létrehozását a Dokumentumokban, a Gmailben, a Táblázatokban és a Diákban, a Microsoft 365 pedig megkezdte a Copilot for Office dokumentumok nevű mesterséges intelligencia-asszisztens tesztelését, amely a vállalkozás vagy szervezet meglévő adatait használja fel arra, hogy képezze magát, illetve, hogy felismerje a prioritásokat.


A Zoom IQ-val hamarosan automatikus válaszokat is tudunk majd létrehozni (Fotó: Zoom)

A mesterséges intelligencia terén folytatott versenyen kívül azonban a Zoom más, hasznos funkciókkal is bővült. Ilyenek például a Naptár és a Mail alkalmazások, amelyek lehetővé teszik, hogy közvetlenül a Zoomból érjük el saját időbeosztásunkat és emailjeinket. Az új Mail alkalmazással összekapcsolhatjuk a Gmail vagy Microsoft 365 fiókjainkat, míg az új Naptár-integráció lehetővé teszi, hogy közvetlenül a Zoom-ból érjük el az általunk használt, más cég által fejlesztett naptárunkat. Mindkét új funkció elérhető a Zoom oldalsávján keresztül, ahol például emailt is küldhetünk a találkozó szervezőjének, hogy közöljük vele, ha késni fogunk.

Szintén új funkció a Huddles, amelyet „videós virtuális munkaterületként” ír le a Zoom. Ezzel gyors videohívásokat kezdeményezhetünk és lehetőségünk nyílik egy-egy gyors kérdéssel kollégánkhoz fordulni ugyanúgy, mintha az irodában mellette ülnénk, sőt, a Huddles-szel akár ebéd közben is beszélgethetünk azokkal, akik otthonról dolgoznak. Ez a Zoom szerint azért fontos, mert segíthet szorosabb kapcsolatot kialakítani az egymástól távol dolgozó emberek között.

(Borítókép: Getty Images/Luis Alvarez)


Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a 10.1-es verzió óta pedig a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan, külső segítség nélkül tudják használni a szolgáltatást.
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
Itt a megoldás? – Egy új anyag megköti az üvegházhatású gázokat
A “Ketrecek ketrece” néven emlegetett anyag nem csak a CO2-t köti meg, de egy annál jóval potensebb üvegházhatású gázt is. A tudósok véleménye alapján rendkívül ígéretes felfedezésről van szó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.