Ha lemaradtál róla, most megnézheted a Virgin Galactic történelmi útját, amelynek során először szállítottak űrturistákat a világűrbe 2021 / 07 / 12 / Bobák Áron

Ahogy korábban már beszámoltunk róla, Richard Branson és a Virgin Galactic több vezetője vasárnap egy nem mindennapi utat tett a VSS Unity űrrepülővel a világűr határára és vissza. A közvetítés műsorvezetője az egyik legnépszerűbb amerikai talk show házigazdája, Stephen Colbert volt, míg a stúdióban Veronica McGowan, a Virgin Galactic mérnöke beszélgetett Chris Hadfield egykori asztronautával, és Kellie Gerardival, aki a későbbiekben maga is a VSS Unity egyik utasa lesz. Az alábbiakban a teljes videó megnézhető, de mivel a közvetítés több mint két óráig tartott, így összeválogattuk a legfontosabb momentumokat, amelyek az időpontot tartalmazó linkekre kattintva érhetők el: 12.32 - a közvetítés kezdete; 54.07 - A VSS Unity lekapcsolódik a hordozórepülőről; 55.57 - a VSS Unity eléri a világűr határát; 1.08.10 - a VSS Unity sikeresen landol a Spaceport America kifutópályáján; 2.04.39 - Richard Branson beszédet mond a sikeres misszió után. (Borítókép: Virgin Galactic)
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
Az Antarktisz alatt tesztelik a mini tengeralattjárót, ami más bolygók jeges óceánjaiban is kutathat majd
A mini tengeralattjárók nagyon kicsik lesznek, mindössze 50 centiméter hosszúak és 10 centiméter átmérőjűek, hogy beférjenek a jégolvasztó űrszondába, amely lehetővé teszi, hogy bejussanak a felszín alá az idegen holdon.
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Megérkeztek a Földre az ősi kőzetek, amelyek akár az élet eredetéről is árulkodhatnak
Az OSIRIS-REx 300 millió kilométerről hozta el a Bennu aszteroidáról gyűjtött kőzetmintákat, majd az értékes rakománytól megszabadulva azonnal tovább is indult egy másik kisbolygó felé.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.