Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG

2020 / 09 / 23 / Bobák Áron
Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG
A MediHair lézerekkel és ledes égőkkel stimulálja a hajnövekedést, a módszert pedig már az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az androgén alopecia a hajhullás leggyakoribb kiváltó oka, ami a felmérések szerint a világon nagyjából minden második embert érint. A homloknál kezdődő kopaszodás kezelésére számtalan különböző módszer született már, de mind közül az egyik legígéretesebb az úgynevezett lágylézer terápia, ami alacsony intenzitású fénnyel állítja meg a haj hullását. A lágylézer terápiát az elmúlt években egyre szélesebb körben használják, többek között a sebgyógyulás felgyorsítására és szépítő beavatkozásokra is, a hajhullás elleni felhasználását pedig már az FDA, vagyis az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az LG most a szépségápolási termékeit felvonultató Pra.L sorozat legújabb tagjaként készül piacra dobni a MediHairt, ami egy fejre illeszthető sisak. A 146 lézerrel és 104 ledes égővel felszerelt eszköz a gyártó állítása szerint stimulálja a szőrtüszők őssejtjeit, így állítva meg a kopaszodást. Az LG szerint ezt már embereken végzett klinikai tesztekkel is sikerült igazolni, a Szöuli Nemzeti Egyetem Bundang Kórházában elvégzett vizsgálatok ugyanis igazolták, hogy a 16 héten keresztül, hetente háromszor elvégzett kezelés javítja a hajszálak sűrűségét és vastagságát.

A koreai gyártónál mostanában eléggé zajlik az élet, hiszen nemrég egy arcon hordható légtisztítót jelentettek be, majd bemutattak egy olyan telefont, aminek elforgatható második kijelzője van.

(Hypebeast, Fotó: LG, Rattanakun Thongbun/EyeEm/Getty Images)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
OGA: az UFO-kat állítólag begyűjtő szervezet és az együttműködésük Amerika nagyvállalataival
A CIA alá tartozó OGA eddig világszerte legalább kilenc űrjárművet gyűjtött be – ebből kettő tökéletes állapotban van – állítja több tanú is. Mindettől nem függetlenül a Szenátus után most a Képviselőházon múlik az “UFO-törvény sorsa”, ami kihívásokkal néz szembe elsősorban annak kapcsán, hogy nehezményezik, hogy a magánszereplőknek is ki kellene adniuk a nem emberi intelligenciára utaló tárgyi és biológiai bizonyítékokat.
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
Jövőre ChatGPT-képzés indul egy magyar egyetemen
A kecskeméti Neumann János Egyetem az eddig online ChatGPT-kurzusokat kínáló magyar startuppal, a Promptmasterrel együtt indítja a szabadon választható képzést 2024 tavaszán.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.