Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG
2020 / 09 / 23 / Bobák Áron
Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG
A MediHair lézerekkel és ledes égőkkel stimulálja a hajnövekedést, a módszert pedig már az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az androgén alopecia a hajhullás leggyakoribb kiváltó oka, ami a felmérések szerint a világon nagyjából minden második embert érint. A homloknál kezdődő kopaszodás kezelésére számtalan különböző módszer született már, de mind közül az egyik legígéretesebb az úgynevezett lágylézer terápia, ami alacsony intenzitású fénnyel állítja meg a haj hullását. A lágylézer terápiát az elmúlt években egyre szélesebb körben használják, többek között a sebgyógyulás felgyorsítására és szépítő beavatkozásokra is, a hajhullás elleni felhasználását pedig már az FDA, vagyis az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az LG most a szépségápolási termékeit felvonultató Pra.L sorozat legújabb tagjaként készül piacra dobni a MediHairt, ami egy fejre illeszthető sisak. A 146 lézerrel és 104 ledes égővel felszerelt eszköz a gyártó állítása szerint stimulálja a szőrtüszők őssejtjeit, így állítva meg a kopaszodást. Az LG szerint ezt már embereken végzett klinikai tesztekkel is sikerült igazolni, a Szöuli Nemzeti Egyetem Bundang Kórházában elvégzett vizsgálatok ugyanis igazolták, hogy a 16 héten keresztül, hetente háromszor elvégzett kezelés javítja a hajszálak sűrűségét és vastagságát.

A koreai gyártónál mostanában eléggé zajlik az élet, hiszen nemrég egy arcon hordható légtisztítót jelentettek be, majd bemutattak egy olyan telefont, aminek elforgatható második kijelzője van.

(Hypebeast, Fotó: LG, Rattanakun Thongbun/EyeEm/Getty Images)

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!


Rakéta az Instagramon is!
Kövesd be, később jól jársz majd!
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.