Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG

2020 / 09 / 23 / Bobák Áron
Hajnövesztő sisakot készül piacra dobni az LG
A MediHair lézerekkel és ledes égőkkel stimulálja a hajnövekedést, a módszert pedig már az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az androgén alopecia a hajhullás leggyakoribb kiváltó oka, ami a felmérések szerint a világon nagyjából minden második embert érint. A homloknál kezdődő kopaszodás kezelésére számtalan különböző módszer született már, de mind közül az egyik legígéretesebb az úgynevezett lágylézer terápia, ami alacsony intenzitású fénnyel állítja meg a haj hullását. A lágylézer terápiát az elmúlt években egyre szélesebb körben használják, többek között a sebgyógyulás felgyorsítására és szépítő beavatkozásokra is, a hajhullás elleni felhasználását pedig már az FDA, vagyis az amerikai élelmiszer- és gyógyszerügyi hatóság is jóváhagyta.

Az LG most a szépségápolási termékeit felvonultató Pra.L sorozat legújabb tagjaként készül piacra dobni a MediHairt, ami egy fejre illeszthető sisak. A 146 lézerrel és 104 ledes égővel felszerelt eszköz a gyártó állítása szerint stimulálja a szőrtüszők őssejtjeit, így állítva meg a kopaszodást. Az LG szerint ezt már embereken végzett klinikai tesztekkel is sikerült igazolni, a Szöuli Nemzeti Egyetem Bundang Kórházában elvégzett vizsgálatok ugyanis igazolták, hogy a 16 héten keresztül, hetente háromszor elvégzett kezelés javítja a hajszálak sűrűségét és vastagságát.

A koreai gyártónál mostanában eléggé zajlik az élet, hiszen nemrég egy arcon hordható légtisztítót jelentettek be, majd bemutattak egy olyan telefont, aminek elforgatható második kijelzője van.

(Hypebeast, Fotó: LG, Rattanakun Thongbun/EyeEm/Getty Images)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.