Hajóról indítják a sztratoszférába a ballonokat, amelyek új perspektívát adhatnak az embereknek

2022 / 11 / 17 / Bobák Zsófia
Hajóról indítják a sztratoszférába a ballonokat, amelyek új perspektívát adhatnak az embereknek
A Space Perspective az MS Voyagert használja majd űrkikötőnek, ahonnan a sztratoszférába tartó ballonokat indítják.

A Space Perspective vállalat az űrturizmus egyszerűbb és földközelibb formájának megvalósításán dolgozik: a leendő szolgáltatásuk keretében az embereket nem az űrbe, hanem a sztratoszférába, 30 kilométeres magasságba juttatják majd el, ahonnan soha nem látott perspektívából tekinthetik meg a Földet. A cég alapítóinak elképzelése szerint ez lehetőséget ad egy másfajta szemlélet kialakítására a bolygónkkal kapcsolatban, hasonlóan ahhoz, ahogy az űrhajósok látásmódja is változni tud egy-egy misszió során.

Az utasok hidrogénnel töltött ballonokkal utaznak majd a magasba, amelyhez egy minden luxussal ellátott kabin csatlakozik - ebben a kapszulában pezsgőzés közben élvezhetik az eléjük táruló látványt a hatalmas ablakokon keresztül a hat órás út alatt. A Spaceship Neptune-t a tervek szerint hajóról indítják, mivel a vízi űrkikötő olyan előnyöket jelent a ballonos utazás szempontjából, amelyet a szárazföldi indítóközpontok nem tudnak biztosítani: a nem megfelelő időjárási viszonyok például nem jelentenek többé problémát, hiszen a jármű egyszerűen odébb hajózik szükség esetén.

A tengeri űrkikötőt képező flotta első tagját már meg is vásárolta a Space Perspective és a Voyager 1 tiszteletére MS Voyagerre keresztelte. Ahogy a cég leírásában olvasható, a Voyager volt az az szonda, amely Carl Sagan javaslatára 1990. február 14-én elkészítette a Halványkék pötty fotót a Földről, amely azóta ikonikus státuszra tett szert. A Space Perspective a tesztrepüléseket jövőre kezdi meg, a szolgálatás elindítását pedig 2024-re tervezi.

(Fotó: Space Perspective)

Bemutatták a léghajót, ami harminc kilométeres magasságig repíti az utasait Több, mint két éve, hogy a Space Perspective bejelentette egy olyan léghajónak a terveit, amely stadion méretű ballonjának köszönhetően egészen a sztratoszféráig tud emelkedni. A cég most bemutatta a Spaceship Neptune névre keresztelt utaskabint, amiben egyszerre nyolcan élhetik majd át a magaslégköri utazás élményét.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
Toyota lakóbuszban élnek majd az Artemis űrhajósai a Holdon
A Habitable Mobility Platform segítségével az asztronauták akár egy hónapot is eltölthetnek majd egyhuzamban az égitesten.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.