Hatalmas kísérleti repülőgépet fotózhattak a legendás 51-es körzet kifutóján

2022 / 08 / 30 / Felkai Ádám
Hatalmas kísérleti repülőgépet fotózhattak a legendás 51-es körzet kifutóján
A műholdképen feltehetően egy nagyobb méretű repülőgép látható – igaz, más magyarázatra is van esély.

A repülőgépet a legendás 51-es körzet kifutóján augusztus elsején fényképezte le egy műhold – a kép sajnos elég alacsony felbontású, de bejárta a világhálót, és így eljutott a The Warzone-hoz is. Miként a lap írja, a gép (már ha egyáltalán valóban repülőgépről van szó) a körzet 2014-es hangárja előtt áll, amely egy elég nagy hangár a bázis déli részén. Nyolc hónapja egyébként a Warzone már írt egy ideiglenes, mobil hangárról, amelyen felhajtották a vásznat, és ki lehetett így szúrni egy vadászgépszerű repülőt. A mostani gép azonban ennél a vadásznál jóval nagyobb, és valószínűleg V alakú szárnyfelépítése van.

Természetesen felmerülhet másfajta magyarázat is – nem elképzelhetetlen, hogy csak egy felhő vet árnyat a betonra azon a ponton. Azonban mint a fenti tweet-bejegyzésekben látható, alacsonyan függő felhők nem vethettek oda árnyékot (magasabban elhelyezkedő felhők árnyéka azonban nem zárható ki).

Ugyanakkor a folt elhelyezkedése (épp a hangár előtt található a kifutó közepén) alapján igen valószínű, hogy nem egy felhő árnyékáról van szó – igaz, ez nem betonbiztos bizonyíték. Azonban járműre utal a folt alakja valamint a színe is.

Az mindenesetre elmondható, hogy a szóban forgó hangárt 10 éve kezdték építeni, és a tényleges célja azóta sem ismert.

A Warzone egy független műholdképelemző szakember véleményét is kikérte, aki arra jutott, hogy bár nagyon rossz minőségű felvételről van szó, a képen látható tárgy akár egy repülő is lehet, melynek szárnyai ez esetben túlnyúlnak a körülbelül 23 méter széles kifutón is. Feltételezhető azonban, hogy amennyiben tényleg egy repülőgépről van szó, annak szárnyfesztávolsága még ennél is nagyobb: egyrészt a kifutó a legkeskenyebb részén 23 méter széles, a gép pedig nem ezen a keskeny helyen található, másrészt az alacsony felbontás jellemzően kisebbnek láttatja a dolgokat, mivel a képen elvesznek a vékonyabb struktúrák – a szárnyak vékonyabb részletei vagy a gép farka.


Forrás: wikipedia

A fenti Twitter-bejegyzésben a Google Earth képére a területről ráhelyezték egy B2-es bombázó sziluettjét összehasonlításként, és ez körülbelül akkora mint az árnyék – ennek a gépnek 52,4 méter egyébként a szárnyfesztávolsága (mint az a fenti ábrán látható).


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
Elon Musk ismét arra utalt, hogy a Tesla repülő autót épít
"Olyasmit készítünk, ami már nem is igazán autó" - mondta Musk a napokban az új Tesla Roadsterről, amit a tervek szerint még idén bemutatnak.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.