Hidrogénautót kapott a pápa

2020 / 10 / 13 / Rácz Tamás
Hidrogénautót kapott a pápa
A japán katolikus egyházszervezet egy üzemanyagcellás Toyota Mirait ajándékozott Ferenc pápának.

A katolikus egyházfő a Japán Katolikus Püspöki Konferenciától kapta a kocsit. A pápamobillá alakított, hidrogénhajtású Toyota Mirai japán is, praktikus is, jövőbe mutató is és remekül passzol Ferenc pápa köztudott környezettudatosságához.

Ajándékot tovább ajándékozni általában nem számít elegáns dolognak, de ebben az esetben elfogadható a gesztus: ez a kocsi úgyis eleve a pápának készült. Az ajándékautó ugyanis egyike annak a két különleges kialakítású Toyota Mirainak, amelyeket eredetileg a Toyota adományozott a Japán Katolikus Püspöki Konferenciának, ezzel segítve a Szentatya közlekedését a tavaly novemberi pápai látogatáson.

A pápamobil 5,1 méter hosszú és 2,7 méter magas (a tetővel együtt), így a pápa állva utazhat a járműben, és az emberek jól láthatják őt. Az első generációs Mirai modell – amelynek neve japánul ‘jövőt’ jelent – az első sorozatgyártású hidrogénhajtású szedán, amit 2014-ben mutatott be a vállalat. Ezt a valóban nulla károsanyag-kibocsátású autót hidrogén üzemanyagcellás rendszer hajtja,  hatótávolsága mintegy 500 kilométer, és működésének egyetlen mellékterméke a víz.

Ferenc pápa kifejezetten érdeklődik a globális környezetvédelem iránt, és ezzel kapcsolatos gondolatait már 2015-ben megosztotta a ‘Laudati si’ című enciklikában. Meggyőződése szerint meg kell óvnunk Földünket és a minket körülvevő világot, és életmódunk átalakításával megmenthetjük ‘közös otthonunkat’. A Toyota Mirai kiválóan beleillik ebbe az elképzelésbe.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.