Mintha tegnap történt volna, annyira jó minőségű ez a Hindenburg léghajó katasztrófájáról készült videó 2021 / 10 / 21 / Bobák Áron

A Hindenburg léghajó 1937. május 6-án bekövetkezett megsemmisülése egyike a történelem legismertebb légi katasztófáinak, amiben nem kis szerepet játszott az a tény, hogy a hatalmas, 245 méter hosszú zeppelin utolsó pillanatait mozgóképen is megörökítették. Az eredetileg igencsak rossz minőségű, fekete-fehér felvételek most a modern technológiának köszönhetően keltek új életre, ugyanis egy régi felvételek feljavításával foglalkozó Youtube-csatorna neurális hálózatok és mélytanulási algoritmus segítségével felskálázta a Hindenburg korábbi útjairól valamint a tragédiába torkolló New Jersey-i leszállásról készült felvételeket. A 4K-s felbontású, másodpercenként 60 képkockát tartalmazó és kiszínezett felvételeket látva sokkal kézzelfoghatóbbá válik a Lakehurstben bekövetkezett tragédia, amelyben 36 ember vesztette életét, és közvetve hozzájárult ahhoz, hogy a hatalmas léghajók évtizedekre eltűntek az égről.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Rájöttek, miként lehetne valódi, a mozikban látott lézerfegyvert készíteni
Bár már ma is léteznek “lézerfegyverek”, ezek csak bizonyos légi célpontok hatástalanításához elég erősek. Most azonban megnyílt az út a tényleges lézerfegyverek előtt, amelyek képesek „megolvasztani” a távoli célpontokat.
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
Történet az autóról, ami rádióhullámokból állított elő energiát állítólag
A rádióhullámok a Földön mindenütt jelen vannak – ebből adódik az ötlet, hogy ha ezt energiaként hasznosíthatnánk, akkor nem kellene az eszközeinket tölteni. Ez az elképzelés önmagában nem új, a lépték viszont igen: egy egész autó működtetésére ugyanis sosem tűnt elégnek az így nyerhető energia. Legalábbis nem tűnt annak egészen 2015-ig.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.