Mintha tegnap történt volna, annyira jó minőségű ez a Hindenburg léghajó katasztrófájáról készült videó 2021 / 10 / 21 / Bobák Áron

A Hindenburg léghajó 1937. május 6-án bekövetkezett megsemmisülése egyike a történelem legismertebb légi katasztófáinak, amiben nem kis szerepet játszott az a tény, hogy a hatalmas, 245 méter hosszú zeppelin utolsó pillanatait mozgóképen is megörökítették. Az eredetileg igencsak rossz minőségű, fekete-fehér felvételek most a modern technológiának köszönhetően keltek új életre, ugyanis egy régi felvételek feljavításával foglalkozó Youtube-csatorna neurális hálózatok és mélytanulási algoritmus segítségével felskálázta a Hindenburg korábbi útjairól valamint a tragédiába torkolló New Jersey-i leszállásról készült felvételeket. A 4K-s felbontású, másodpercenként 60 képkockát tartalmazó és kiszínezett felvételeket látva sokkal kézzelfoghatóbbá válik a Lakehurstben bekövetkezett tragédia, amelyben 36 ember vesztette életét, és közvetve hozzájárult ahhoz, hogy a hatalmas léghajók évtizedekre eltűntek az égről.
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A kínai humanoid tud egy trükköt, amit még az embereknek is nehéz jól csinálni
A robotról egyelőre nem lehet sokat tudni, de a felvételek tanúsága szerint a háztartási munkák jól mennek neki és ehhez hasonló, ház körüli teendők elvégzésére szánja a gyártó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.