Hogyan lesz egy környezetmérnökből "környezetvédelmi influenszer"?

2024 / 03 / 26 / Raketa.hu
Hogyan lesz egy környezetmérnökből
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. A legutóbbi adás középpontjában a környezetvédelem népszerűsítése állt. McMenemy Márk vendége Szebenyi Péter "zöld influenszer", a Hulladékvadász mozgalom elindítója volt.

A Rakétát olvasgatva könnyen azt gondolhatnánk, hogy a környezetvédelem iránti nyitottság, a jövőorientált gondolkodás már szinte mindenkire jellemző - ugyanakkor az érdeklődés mellett cselekvést kiváltani közel sem triviális feladat. Ebben a törvényhozóknak legalább akkora szerepe van, mint azoknak, akik annak szentelik a munkanapjaikat, hogy a zöld gondolkodást népszerűsítsék. De egyáltalán, mit csinál egy "zöld influenszer"? Hogyan tudja ezt a rendkívül fontos, mégis nehezen átadható témát közvetíteni az embereknek, különösen a fiatalabb generációnak, akiknek a figyelméért már így is ádáz harc folyik? Hogyan szűri ki, és segít kiszűrni a hírözönből a valós és tényleg fontos híreket? Márk minderről Szebenyi Péter környezetmérnököt kérdezte.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
Így működik a magyar fejlesztésű üveg-, PET-palack- és aludoboz-visszaváltó guruló automata
A nyártól már általánosan kötelező új visszagyűjtési rendszer részeként elmés azonosító-feldolgozó rendszerrel felszerelt furgonok gyűjtik be a dobozokat, palackokat a kisboltokból. Megnéztük, hogyan lapít, zúz és ad nyugtát egy ilyen autó.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.