Hol húzódik az otthontól mért 500 méteres kutyakör határa? Egy új app megmondja

2020 / 11 / 29 / Justin Viktor
Hol húzódik az otthontól mért 500 méteres kutyakör határa? Egy új app megmondja
Amint az ma már közismert, a koronavírus-járvány miatt hatályban lévő, este 8 és hajnal 5 óra közötti kijárási tilalom alól kivételt jelenthet a kutyasétáltatás, és ennek részletszabályairól az önkormányzatok dönthetnek. A gazdik a lakóhelyük 500 méteres körzetén belül, időkorlátozás nélkül sétáltathatják a kutyájukat. De hol húzódik pontosan ez a határ, melynek átlépéséért már szabtak ki büntetéseket is? Müller Zsolt informatikus új appja megmutatja!

A kör közepe

Müller Zsolt informatikus a honlapján publikálta új programját, melynek segítségével betartható az 500 méteres szabály. A Google Mapsre készített mashupban avagy minialkalmazásban egy adott címet megadva, vagy egy pontra kattintva a térképen megjelenik egy 500 méter sugarú kör.

„A térkép megpróbálja meghatározni a látogató helyzetét (a böngésző valószínűleg fel fog dobni egy erre vonatkozó engedélykérést), és ha sikerül, ehhez igazítja az aktuális nézetet. Ellenkező esetben a Hősök tere lesz a kezdőpozíció” – írja Müller Zsolt.

A térképhez ingyenes Google API kulcs tartozik, ami sajnos csak napi limitált számú lekérdezést engedélyez, így naponta néhány tízezer kérést tud csak kiszolgálni.

Egy humanista fejlesztő

A fejlesztő a térkép kódját külön is elérhetővé tette, és ahogy írja: „a bal felső sarokban a Run gomb megnyomásával lehet a térképet megjeleníteni. Itt a Google Places Search Box példakódjában található API kulcsot alkalmaztam, ami valószínűleg jóval nagyobb korláttal rendelkezik, viszont csak a jsfiddle.net-ről használható.” Müller mobilos verziót is készített a térképből. Ő ugyan nem, de a Google rögzíti a helyadatokat, így érdemes a használat előtt áttekinteni a Google szolgáltatásainak felhasználási feltételeit.

Akit bővebben is érdekel a dolog további tudnivalókat találhat az informatikus honlapján. (Én tegnap este már kipróbáltam és szuperül működött. Este tíz óra után a mellettem 20 km/h-val krúzoló, kutyátlan csámborgókat kutató rendőrautó még csak nem is lassított, igaz a lakcímem sincs a kabátom hátára hímezve, szóval ez semmit nem jelent. Mindenesetre én nyugodtabb voltam, vagyis innen is nagy köszönet Müller Zsoltnak!) 

 

(Forrás: Qubit Kép: Müller Zsolt)

Ez is érdekelhet:

Orbán Viktor Facebook bejelentése szerint kedd éjféltől 30 napra bezárhatnak középiskolák, éttermek, szabadidős létesítmények Orbán Viktor bejelentése szerint kedden kerül az országgyűlés elé kormány újabb 90 napos rendkívüli felhatalmazása, ami Ausztriához hasonló korlátozások bevezetését jelenti 30 napra.

A Bölcs Orr betanított kutyái másodpercek alatt diagnosztizálhatják a Covid-19 fertőzést. Ingyen A kutyák szaglása olyan kiváló, hogy könnyedén felismerhetik a koronavírus fertőzést, ha megfelelően kiképzik őket erre. Az ötlet olyan egyszerű, és olyan sok betegség diagnosztizálásában segítettek már eddig is a kutyák, hogy teljesen érthetetlen, miért csak most bukkant fel.

Új magyar kutatás kedvencként nevelt törpelamacaink és kutyáink viselkedéséről A malacok a kutyákhoz hasonlóan viszonyulnak az emberhez mindaddig, amíg nincs jobb dolguk. És nagyon kitartóak.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.