Hordozható házimozi rendszert dobott piacra a Sony

2023 / 07 / 07 / Pőcze Balázs
Hordozható házimozi rendszert dobott piacra a Sony
A HT-AX7 azoknak lehet hasznos, akiknek nincs tévéjük, vagy sokat utaznak, és a tabletjükün néznek filmeket, de egyelőre inkább tűnik izgalmas kísérletnek, mint kiforrott terméknek.

Táblagépen mozizni egyfelől rendkívül kényelmes, másrészt kifejezetten kényelmetlen: utazás előtt néhány gombnyomással letölteni a streaming appjainkban pár filmet, majd adatkapcsolat nélkül a repülőgépen vagy a strandon megnézni, amihez kedvünk van, kiváló élmény. Ugyanakkor, ha nem egyedül, fülhallgatóban ülünk le a film elé, akkor az apró gépek korlátai hamar jelentkeznek: hiába kiválóak az iPad Airek vagy Prók hangszórói, egy kanapét még csak-csak betöltenek, de egy szobát, esetleg egy teraszt már sokkal nehezebben.

A Sony most úgy gondolja, hogy talált egy megoldást az egész teret betöltő, mégis hordozható hangzásra: ez volna a HT-AX7

A három hangsugárzóból álló szett felépítése mesésen egyszerű: az első hangszóró, ami nagyjából egy keskenyebb cipősdoboz méretét kapta, tudja tölteni a két darab, korong alakú hátsó hangszórót. Ha térhangzásra vágyunk, csak lekapjuk azokat a nagytestvérükről, és indulhat a filmnézés vagy a zenehallgatás. Nem csak ez a megoldás, hanem az egész termék rendkívül elegáns: a HT-AX7 formatervére a Sonos-nál, az IKEA-nál, de talán még az Apple-nél is büszkék lennének. A gyártó termékoldala szerint ráadásul harminc órányi működést tud produkálni a rendszer egyetlen töltéssel.

Persze kompromisszum is akad, egy kisebb és két nagyobb biztosan: a rendszer Bluetooth-on kapja a jelet a számítógéptől vagy tablettől, ami csak sztereóban működik, ezt a Sony a 360 Spatial Sound Mapping nevű technológiával próbálja ellensúlyozni, hogy a szatellit hangszórók így megtalálhassák a szerepüket. A nagyobb probléma, az ötszáz brit fontos, azaz bőven kétszázezer forint fölötti ár mellett, hogy nem tudni, vajon kiknek jó igazán ez a termék. Azoknak, akiknek van tévéjük, biztosan nem, hiszen ennyi pénzből jobb, persze nem hordozható térhangzást tudnak kiépíteni. Azoknak, akik állandóan úton vannak, szintén szerencsésebb választás lehet egy jó fülhallgató, hiszen hiába dobja be a promóciós videóban elegánsan a hölgy a HT-AX7-et a táskájába, valójában még egy hatalmas női táska sem tudja igazán elnyelni azt. Azok viszont, akik nem vettek otthonra tévét, hogy hol a teraszon, hol a nappaliban, hol pedig az ágyban mozizhassanak, jól járhatnak a rendszerrel, ha egyszer elérhető lesz Magyarországon.

(Fotó: Sony)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.