Hosszabbak lesznek a TikTok-videók

2021 / 07 / 03 / Felkai Ádám
Hosszabbak lesznek a TikTok-videók
Egyesek már bele is futhattak hosszabb videókba.

Ha TikTok, akkor 1 perc – ennyibe kell beleférni. Hihetnénk, hogy ezt bele is vésték igazságként abba a gránitkockába, amely a ByteDance vállalat pekingi székházának alapköveként szolgál (elvégre többek közt ez a limit különböztette meg a TikTokot a többi videós platformtól), de mint azt korábban páran már megtapasztalhatták, az 1 perc időnként relatíve hosszú – akár 3 perc is lehet. Személy szerint legalábbis már beleütköztem olyan videóba, amely érezhetően túllépte a limitet, és bár akadt mindenféle feltöltéssel kapcsolatos trükközés, amivel egyesek szerint ki lehetett ütni a TikTok időlimitjét, ezekben az esetekben nem erről volt szó. A vállalat ugyanis tavaly decemberben bejelentette, hogy bizonyos kiemelt felhasználói számára teszt jelleggel lehetővé teszi a hosszabb videók feltöltését.

A vállalat közleménye szerint pedig ezt az opciót az elkövetkezendő hetekben mindenki számára elérhetővé teszik. Mint azt a sajtóközleményben írják, a hosszabb formátum egy újabb eszköz, melyet a felhasználók kreativitásuk szolgálatába állíthatnak. Eddig egyébként a hosszabb videókat több egyperces részre vágva töltötték fel, sőt erre kifejezett videós formátumok jöttek létre. Például az átverős-típusú videók többségében az első részben előkészítették a tréfát, míg hogy ez miként sült el, az a második részből derült ki – és hogy ezt megtudhassuk, ahhoz bekövethettük az alkotót, vagy akár előguberálhattuk a videót a feltöltő oldaláról, amennyiben az nagyon felkeltette a kíváncsiságunkat.

Érdekes lesz látni, hogy mit kezdenek az emberek az immár háromszor annyi idővel, mindenesetre most nem hallani olyan nagyfokú ellenkezést a közösség részéről, mint történt az akkor, amikor a Twitter emelte a duplájára a karakterlimitet. A Twitter esetén a lépés hosszútávon nem rogyasztotta meg a platform szokott arculatát, és ilyesmire nyilván a TikTok esetén sem kell számítani. Akárhogy is, az egyperces limit azért a platform egyik igen komoly szexepilje volt különösen a tömegközlekedési eszközökön, és remélhetőleg azért nem mindenki akarja majd teljesen kitölteni azt a fránya 3 percet.

További cikkek a témában:

A TikTok azért sikeres, mert a mesterséges intelligencia dönti el helyettünk, mit láthatunk A TikTok sikere önmagában is érdekes, ám ez a siker túlmutat egyetlen applikáción, és idővel nem csak a tartalomfogyasztást, a kultúrát, hanem mindent meg fog változtatni. Azt is, ahogy az ember döntési szabadságáról gondolkozunk.

Szinte lehetetlen észrevenni, hogy ezeket a Tom Cruise videókat egy számítógép készítette Mi lesz, amikor nem szólnak a készítők, hogy átveréssel állunk szemben?

Hogyan tegyük biztonságossá a TikTokot gyerekeink számára? Egyelőre nagy a homály akörül, hogy mi történik az egyik legnépszerűbb, rövid videók megosztására létrejött alkalmazással az Egyesült Államokban a választások után, de a vállalat immár az egész világon elérhetővé tette azt az opciót, mellyel a szülők korlátozhatják gyerekeik hozzáférését az alkalmazáshoz. Mutatjuk hogyan is működik ez.

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784-ben száz robot dolgozik egy közös agyra kapcsolódva
1784 ez esetben nem egy évszám, hanem egy épület, méghozzá a világ első robotbarát épülete, amelyet a technológiával való kísérletezéshez terveztek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.