Hűthető-fűthető mellényt és cipőt mutatott be a Nike

2024 / 07 / 04 / Pőcze Balázs
Hűthető-fűthető mellényt és cipőt mutatott be a Nike
A Nike és a Hyperice nevű, regenerációs technológiával foglalkozó vállalat két olyan ruhadarabot mutatott be, amelyek meggyorsítják a sportolók bemelegítését és edzés utáni regenerálódását.

A cég közleménye szerint egyre több sportoló jelezte a Nike-nak, hogy a testük formában tartásához nem csak az edzés utáni, hanem az edzés előtti helyzetekben is szükségük volna segítségre. Ehhez az Erling Haalandot is szponzoráló Hyperice-hoz fordultak; a cég közel tizenöt éve dolgozik olyan technológiákon, amelyek a sportolók teljesítményét és felépülését optimalizálják. A néhai NBA-szupersztár Kobe Bryant próbálhatta ki például elsőként az általuk fejlesztett, térdterápiához használt Hyperice Knee-t.

A két cég most egy cipőt és egy mellényt tervezett meg közösen. A Nike x Hyperice márkanév alatt futó bakancs a lábra és a bokára fókuszál: két, hűtőelemekhez kötött kompressziós rendszerrel osztja el egyenlően a hőmérsékletet a teljes lábfejen. Így a bemelegítést már a valódi mozgás előtt megkezdhetik a viselők. A százméteres síkfutásban Budapesten világbajnoki csúcsot futó Sha'Carri Richardson idén tavasszal kezdte el használni az eszközt, és azt nyilatkozta, hogy a bakancs elég könnyű ahhoz, hogy kényelmes legyen viselni, tehát valóban beépíthető a napi edzésmunkába. Mark Wilson, a Fast Company újságírója, aki kipróbálta a Nike x Hyperice termékeket, megerősítette, hogy a cipő "alig bumfordibb egy sneakernél", illetve, ami még fontosabb, hogy "szinte zselés érzés" volt a lábában pár perc viselés után. Wilson szerint nem meglepő, hogy az érdeklődő sportolók például repülőutakon szeretnék próbálgatni a bakancsot.

A kissé talán túl futurisztikus mellény ezzel szemben az ideális testhőmérséklet beállításában segíti az élsportolókat. Termoelektromossággal, vagyis jég vagy víz nélkül működik; egymástól függetlenül szabályozható részei a bakancshoz hasonlóan képesek nyomást gyakorolni és hőt vezetni a szükséges területekre. LeBron James szerint a mellény "megváltoztathatja, hogy hogyan edzenek és regenerálódnak a sportolók". A Fast Company beszámolója szerint ahogy felpörögnek a terméken lévő ventillátorok, gyakorlatilag jéghideggé válik a viselő felsőteste, "már-már ijesztő módon".

Mielőtt megtudnánk, hogy mennyibe fognak kerülni, és mikor érkeznek meg a boltokba a Nike x Hyperice termékek, a párizsi Olimpián következik még egy utolsó kör finomhangolás és tesztelés.

(Fotó: Nike)

Futurisztikus, rugóval szerelt, "Vissza a jövőbe" edzőcipők könnyítik meg a városi sétát A Marty McFly önbefűző cipőit idéző pneumatikus meghajtású csúszó cipők mintha mozgójárdára tennék az embert és állítólag sokkal több sétára ösztönöznek. Gyorsabban és lendületesebben haladhatunk bennük, és ez bizony igazi jó mókának hangzik, amit muszáj kipróbálni!


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.