Így kezdődött az Európai Űrügynökség legújabb rakétájának első útja az űrbe 2022 / 08 / 01 / Bobák Zsófia

Az Európai Űrügynökség Vega rakétája 2012 óra áll szolgálatban, de július 13-án már az utódjául készült Vega-C is elindult első útjára az űrbe és sikeresen pályára állította műholdas szállítmányait. A rakéta 5 méterrel nagyobb a Vegánál (34,8 méter hosszú) és a négyből három fokozata új fejlesztésű, ezáltal hatékonyabb és jóval nagyobb teherbírású elődjénél. Különleges jellemzője, hogy egyszerre két főszállítmányt és sok kisebb műholdat is tud szállítani, bár a bemutatkozó útján csak egy nagyobb eszközt vitt magával a műholdak mellett: a Lares-2 szondát, ami a Föld téridő-torzító hatásával kapcsolatos méréseket végzi 6000 kilométeres magasságban keringve. Az ESA videójában a rakéta felkészülését time-lapse felvételeken kísérhetjük végig. (Fotó: ESA–J. Huart)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A galaxis leghatalmasabb csillagtömegű fekete lyukát a Földhöz “extrém” közel fedezték fel
A most felfedezett fekete lyuk nem csak jóval nagyobb az eddig ismert legnagyobb tömegű lyuknál, a Cygnus X-1-nél, de csillagászati léptékben a Földhöz is nagyon közel helyezkedik el.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.