Így lesz az embernek lélegzetelállító angolkertje vegyszerek nélkül

2024 / 02 / 05 / Raketa.hu
Így lesz az embernek lélegzetelállító angolkertje vegyszerek nélkül
A Rakéta szerzői rendszeres vendégei a radiocafé 98.0 Kávézó a világ végén című műsorának. Az utolsó januári adás középpontjában Szomoru Miklós pilisszentkereszti kertje, illetve a kertgondozás és a fenntarthatóság kapcsolata állt, de néhány különleges baktériumról is beszélgetett a két műsorvezető, McMenemy Márk és Marvin, kollegánkkal, Pőcze Balázzsal.

A Rakétán már számtalanszor írtunk különlegesebbnél különlegesebb baktériumokról, és Balázs most elő is kereste Márkkal és Marvinnal a legérdekesebbeket, annak apropóján, hogy kutatók egy olyan organizmust állítottak elő, amely műanyagot eszik, és egy pókhálószerű anyagot ürít ki magából. A Föld jövőjében egyre komolyabb szerep juthat az olyan baktériumoknak, mint ez, vagy például a Leptospirillum, ami három nap alatt fel tud falni egy szöget, ha kiéheztetik.

Az adás második felében Szomoru Miklós kertész volt a két műsorvezető vendége. Miklós vegyszerek nélkül, kizárólag természetes módszerekkel ápolja meseszép kertjét Pilisszentkereszten, bizonyítva számtalan követőjének, hogy nincs szükség mérgekre a kertben, hiszen sem permetszert, sem műtrágyát nem használ, illetve saját készítésű komposzttal, szerves trágyákkal és organikus, házi tápoldatokkal ápolja a növényeit.

(Borítókép: Emiel Molenaar/Unsplash/Rakéta.hu)


Hurrikánok erejéből termel áramot a brutális szélturbina
A hihetetlen szerkezet nem csak ellenáll a legrémesebb ítéletidőnek, de áramtermelésre használja annak erejét.
Különös fényeket rögzített a Föld légkörében az ISS asztronautája
Különös fényeket rögzített a Föld légkörében az ISS asztronautája
Mégis mik lehetnek ezek?
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.