Így néz ki a Föld egy éve az űrből 2023 / 06 / 24 / Bodnár Barna

A Meteosat európai meteorológiai műhold felvételeinek sorozatán a Föld tengelyferdesége és bolygónk Nap körüli keringésének közös hatását láthatjuk. A Meteosat geostacionárius pályáról, 36 ezer kilométeres magasságból, egy éven át, mindennap reggel 6 órakor készített fotóiból készült videót Simon Proud, az Egyesült Királyság Nemzeti Földmegfigyelési Központjának tudósa tette közzé június 21-én, vagyis épp a nyári napforduló napján, amikor a Föld forgástengelye legnagyobb szögben hajlik el a napsugaraktól. Ekkor, vagyis egészen pontosan június 21. 10 óra 57 perckor volt bolygónk északi féltekéjén az év leghosszabb napja. A Föld most már az őszi napéjegyenlőség felé tart, amely az a szeptemberi időpont, amikor mindkét féltekét egyenlő mennyiségű napfény éri. Az európai Meteosat műholdak több mint 40 éve segítik a szakértőket az időjárás-előrejelzésekben. Az első Meteosat 1977-ben indult, és az Európai Űrügynökség első Föld-megfigyelő küldetéseként vonult be a történelembe. A műholdak geostacionárius pályáról folyamatos képfolyamot biztosítanak bolygónkról, figyelemmel kísérve az időjárást Európa, Afrika, valamint az Atlanti- és Indiai-óceán egyes részein.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Ma kiderül, ki építi meg a járművet, amivel a Holdon közlekednek az űrhajósok
Ma kiderül, ki építi meg a járművet, amivel a Holdon közlekednek az űrhajósok
A NASA tervei szerint az első emberes holdi Artemis-küldetés asztronautái még gyalogosan közlekednek, de később egy LTV (Lunar Terrain Vehicle) szállítja majd őket az égitesten. Az űrügynökség ma választja ki, hogy ki építheti meg a járművet, a bejelentést élőben is nézhetjük.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.