Így néz ki a sérült űrhajósok menekítésére is használható "holdtalicska" 2023 / 04 / 29 / Bodnár Barna

Mikrogravitációs környezetetben, a Holdéhoz hasonló körülmények között tesztelték a hivatalos nevén LESA-nak (Lunar Evacuation System Assembly, magyarul Hold-evakuációs rendszer) nevezett talicskaszerű eszközt, amely majd a legénység sérült tagjainak mentésére is használható A Holdon. A különböző műszerek (például űrsétához szükséges alkatrészek, antennák, kamerák) szállítására is alkalmas LESA-t a németországi Kölnben található Európai Űrhajós Központ kutatócsoportja fejleszti. Bár úgy tűnhet, hogy ez csak egy közönséges talicska modernebb változata, a készülék sok tesztelést és finomhangolást igényel, aminek legfőbb oka, hogy a Holdon a gravitáció csupán egyhatoda a földinek, így egy talicska mozgatása is trükkös tud lenni. (Videó: ESA & Space.com)
Félnünk kell a mesterséges intelligenciától?
A mesterséges intelligencia rendszerekre alapozott gépek egyre több emberi munkakörben tudnak jól teljesíteni - vajon hogyan lehet szabályozni a rendszert, hogy ne egy disztópikus világba vezessen?
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.