Így néz ki Budapest a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről

2020 / 05 / 24 / Felkai Ádám
Így néz ki Budapest a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről
Remélhetőleg, aki tehette, mosolygott a fővárosban március 18-án este, mert egy asztronauta remek fotót lőtt Budapestről az ISS-ről.

A képet off-nadír szögből készítették, ami azt jelenti, hogy Magyarország fővárosa nem közvetlenül a lencse alatt helyezkedett el, hanem attól oldalra. Így pedig egyedi látvány nyílt az éjszakai Budapestre.

A fények koncentrációjából a populáció elhelyezkedésére is lehet következtetni.

Az asztronauta által készített képet március 18-án lőtték egy Nikon D5 digitális kamerával, amit 200 milliméteres lencsével szereltek fel. A képet feljavították, hogy jobb legyen a kontraszt. A fotót a már lezárult 62-es Expedíció egyik űrhajósa készítette (ők láthatók a fenti nyitóképen – balról jobbra: Oleg Ivanovics kozmonauta, Jessica Meir és Andrew Morgan asztronauták).

(Kép: NASA)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Európa legújabb űreszközei a skót rakétától a spanyol szuborbitális hordozóig
Európa legújabb űreszközei a skót rakétától a spanyol szuborbitális hordozóig
Az Európai Űrügynökség Boost programjának segítségével új hordozórakéták és űrbeli gyártási megoldások készülnek.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.