Így nézett ki 2020 időjárása az űrből nézve 2021 / 05 / 19 / Bobák Áron

Az EUMETSAT, azaz a Meteorológiai Műholdak Hasznosításának Európai Szervezete a saját, valamint több más meteorológiai szervezet műholdképeit felhasználva rakta össze a csaknem tízperces videót, amelyen azt követhetjük nyomon, hogyan alakult a bolygónk időjárása az elmúlt egy év során. Bár a felvételeken az nem látható, hogy az emberiség az év jelentős részét otthon töltötte, az már annál inkább, milyen aktív hurrikánszezon van mögöttünk. A videó készítői feliratozták és az erejük szerint különböző színekkel is megjelölték az összes nagyobb hurrikánt és trópusi vihart, amelyekből valószínűleg nem most utoljára láthattunk ennyire sokat, ugyanis a kutatók szerint egyre valószínűbb, hogy a klímaváltozás is szerepet játszik a viharok erősödésében.
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Hogyan működhetne fenntarthatóan a világ tizedik legkisebb országa?
Málta ambíciózus terveiről szólt a legutóbbi Kávézó a világ végén, a radiocafén.
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Hatalmas segélyforrást hoztak létre az ENSZ klímakonferenciáján
Nagy bejelentéssel indult az ENSZ klímakonferenciája, de a neheze még hátra van
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.