Így nézett ki 2020 időjárása az űrből nézve 2021 / 05 / 19 / Bobák Áron

Az EUMETSAT, azaz a Meteorológiai Műholdak Hasznosításának Európai Szervezete a saját, valamint több más meteorológiai szervezet műholdképeit felhasználva rakta össze a csaknem tízperces videót, amelyen azt követhetjük nyomon, hogyan alakult a bolygónk időjárása az elmúlt egy év során. Bár a felvételeken az nem látható, hogy az emberiség az év jelentős részét otthon töltötte, az már annál inkább, milyen aktív hurrikánszezon van mögöttünk. A videó készítői feliratozták és az erejük szerint különböző színekkel is megjelölték az összes nagyobb hurrikánt és trópusi vihart, amelyekből valószínűleg nem most utoljára láthattunk ennyire sokat, ugyanis a kutatók szerint egyre valószínűbb, hogy a klímaváltozás is szerepet játszik a viharok erősödésében.
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.