Így nézett ki 2020 időjárása az űrből nézve 2021 / 05 / 19 / Bobák Áron

Az EUMETSAT, azaz a Meteorológiai Műholdak Hasznosításának Európai Szervezete a saját, valamint több más meteorológiai szervezet műholdképeit felhasználva rakta össze a csaknem tízperces videót, amelyen azt követhetjük nyomon, hogyan alakult a bolygónk időjárása az elmúlt egy év során. Bár a felvételeken az nem látható, hogy az emberiség az év jelentős részét otthon töltötte, az már annál inkább, milyen aktív hurrikánszezon van mögöttünk. A videó készítői feliratozták és az erejük szerint különböző színekkel is megjelölték az összes nagyobb hurrikánt és trópusi vihart, amelyekből valószínűleg nem most utoljára láthattunk ennyire sokat, ugyanis a kutatók szerint egyre valószínűbb, hogy a klímaváltozás is szerepet játszik a viharok erősödésében.
Brazíliában már a cápákban is van kokain
Brazíliában már a cápákban is van kokain
Ez az első eset, hogy szabadon élő cápákban sikerült kimutatni a kokain maradványanyagait – súlyosbítja a helyzetet, hogy az összes vizsgált állatban megtalálták a kábítószer nyomait.
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
A bolygón a jelenleg ismert élethez szükséges az oxigén, ami biológiai úton keletkezett fény segítségével fotoszintézissel. Vagy mégsem? Egy mostani, döbbenetes felfedezés szerint az oxigén előállításához sem fényre, sem biológiai folyamatokra nincs feltétlen szükség. Az óceán mélye olyan titkát fedte fel, ami mindent megkérdőjelez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.