Ilyen keresztülrepülni a hurrikánon, amely miatt meghiúsult a holdrakéta kilövése 2022 / 10 / 02 / Felkai Ádám

Az USA Nemzeti Óceán- és Légkörkutatási Hivatalának (NOAA) repülőgép-mérnöke és „hurrikánvadásza”, Nick Underwood a gépével átrepül azon az Ian elnevezésű hurrikánon, ami miatt az Artemis 1 küldetést is el kellett halasztani, és az SLS-t vissza kellett tolni a hangárba. A mérnök később a CNN-nek is nyilatkozott: eszerint hurrikánvadász nem kezdő, 76 hasonló átrepülés áll mögötte, de elmondása szerint mind közül ez volt a legrosszabb. Mint a felvételen látható, az ágyak a földre zuhantak, és általában is elég „rázós” menetről beszélhetünk. A küldetést a Kermit nevű repülőgép, egy Lockheed WP–3D Orion segítségével hajtották végre – ez a jármű a NOAA gépe és segít összegyűjteni a trópusi ciklonok kutatásában és előrejelzésében használt adatokat. Nick Underwood szerint a legrosszabb az oldalirányú turbulencia volt, kiderült az is, hogy olyan élénk volt a villámlás, hogy szinte nappali körülmények között lehetett fényképeket készíteni (ezeket például itt lehet megtekinteni). Ha valaki kíváncsi lenne, miként fest mindez kintről, a NOAA drónt is küldött a hurrikánba – a felvételt itt lehet megnézni. Kép: az Ian hurrikán szeme, forrás: Twitter/ Tropical Nick Underwood
Először dokumentáltak ilyesmit: kifordult magából a földkéreg Spanyolországnál
Először dokumentáltak ilyesmit: kifordult magából a földkéreg Spanyolországnál
Kifordult magából a Föld – már nem átvitt értelemben, hanem szó szerint: egy kéregtábla teljesen átfordult Granada közelében.
Egyszerű módszerrel szabadulhatunk meg a csapvízben lévő mikroműanyag 80 százalékától
Egyszerű módszerrel szabadulhatunk meg a csapvízben lévő mikroműanyag 80 százalékától
Bárki elvégezheti otthon öt perc alatt, és semmi speciális készüléket nem igényel. Persze a legjobb az lenne nyilván, ha eleve nem lenne a csapvízben mikroműanyag.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.