Ilyen lett a Rettenet Galaxisa a NASA-tól

2021 / 11 / 04 / Felkai Ádám
Ilyen lett a Rettenet Galaxisa a NASA-tól
Galaktikus Temető, Zombivilágok, Az Iszony Esői, Kepler Pokla – az amerikai űrhivatal látványos, az előző évezred horror-pulp esztétikáját felhasználó, ingyenesen letölthető plakátokat alkotott, melyekből tanulhatunk is.

A halloween ugyan véget ért, de későn ébredőként most végre rácsodálkozhatunk a NASA legújabb (és az egyik legmenőbb) megmozdulására – az amerikai űrhivatal ugyanis régi korok horror esztétikáját kijátszó plakátokat kínál ezen a szürke őszön bárkinek teljesen ingyen. Egyébként az itt elérhető galéria minden remeke valós jelenséget mutat be ezen a szokatlan módon, és ezekről szintén itt olvashatunk is.

A posztereket a NASA Jet Propulsion Laboratory-jában működő Exoplanet Exploration Program Office hozta össze asztrofizikusok bevonásával. Jason Rhodes, az egyik szakértő elmondása alapján a plakátokban az a legjobb, hogy a művészek rengeteg aprósággal utalnak a tényleges jelenségre. A Sötét Anyag poszteren például a hatalmas pók természetesen csak kitaláció, de maga a koncepció arra a kozmikus hálóra utal, amelybe a feltevések szerint a sötét anyag rendeződik az Univerzumban.

A plakátok tehát nem csak iszonyat jól mutatnak a falon, de még tanulhatunk is belőlük -- mi nem is bírtuk kiválasztani a kedvencünket, ezért inkább egy galériát lehet megtekinteni fentebb egy gyors kóstoló erejéig.

(A képek forrása: NASA)

További cikkek a témában:

A NASA kutatói optimisták: az emberiségnek nem az a végzete, hogy a Földön pusztuljon ki Számításaik szerint van rá esélyünk, hogy elkerüljük a nagy szűrőt, és kolóniákat hozzunk létre a Galaxisban.

Mesés, sci-fi filmeket idéző videóban mutatja be a NASA az űrutazás jövőjét Kilátó a Vénuszon, csónakázás a Titán végtelen óceánján, szabadesés egy távoli exobolygón – a NASA bemutat egy jövőt, amelyet a többségünk talán nem ér meg, de szívfacsaró csodák várhatják benne az utánunk következő generációkat.

Interaktív képregény a NASA-tól az első nőről a Holdon Az USA-ban most ünneplik a nemzeti képregénynapot, ennek örömére pedig a NASA interaktív képregényt tett közzé ingyen, amit bárki elérhet.


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
Felborítja a bolygók evolúciójával kapcsolatos teóriákat a vattacukorbolygó
Felborítja a bolygók evolúciójával kapcsolatos teóriákat a vattacukorbolygó
A csillagászok megtalálták az eddig detektált második legkönnyebb bolygót, aminek sűrűsége a vattacukoréval vethető össze.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.