Ilyen lett a Rettenet Galaxisa a NASA-tól

2021 / 11 / 04 / Felkai Ádám
Ilyen lett a Rettenet Galaxisa a NASA-tól
Galaktikus Temető, Zombivilágok, Az Iszony Esői, Kepler Pokla – az amerikai űrhivatal látványos, az előző évezred horror-pulp esztétikáját felhasználó, ingyenesen letölthető plakátokat alkotott, melyekből tanulhatunk is.

A halloween ugyan véget ért, de későn ébredőként most végre rácsodálkozhatunk a NASA legújabb (és az egyik legmenőbb) megmozdulására – az amerikai űrhivatal ugyanis régi korok horror esztétikáját kijátszó plakátokat kínál ezen a szürke őszön bárkinek teljesen ingyen. Egyébként az itt elérhető galéria minden remeke valós jelenséget mutat be ezen a szokatlan módon, és ezekről szintén itt olvashatunk is.

A posztereket a NASA Jet Propulsion Laboratory-jában működő Exoplanet Exploration Program Office hozta össze asztrofizikusok bevonásával. Jason Rhodes, az egyik szakértő elmondása alapján a plakátokban az a legjobb, hogy a művészek rengeteg aprósággal utalnak a tényleges jelenségre. A Sötét Anyag poszteren például a hatalmas pók természetesen csak kitaláció, de maga a koncepció arra a kozmikus hálóra utal, amelybe a feltevések szerint a sötét anyag rendeződik az Univerzumban.

A plakátok tehát nem csak iszonyat jól mutatnak a falon, de még tanulhatunk is belőlük -- mi nem is bírtuk kiválasztani a kedvencünket, ezért inkább egy galériát lehet megtekinteni fentebb egy gyors kóstoló erejéig.

(A képek forrása: NASA)

További cikkek a témában:

A NASA kutatói optimisták: az emberiségnek nem az a végzete, hogy a Földön pusztuljon ki Számításaik szerint van rá esélyünk, hogy elkerüljük a nagy szűrőt, és kolóniákat hozzunk létre a Galaxisban.

Mesés, sci-fi filmeket idéző videóban mutatja be a NASA az űrutazás jövőjét Kilátó a Vénuszon, csónakázás a Titán végtelen óceánján, szabadesés egy távoli exobolygón – a NASA bemutat egy jövőt, amelyet a többségünk talán nem ér meg, de szívfacsaró csodák várhatják benne az utánunk következő generációkat.

Interaktív képregény a NASA-tól az első nőről a Holdon Az USA-ban most ünneplik a nemzeti képregénynapot, ennek örömére pedig a NASA interaktív képregényt tett közzé ingyen, amit bárki elérhet.


Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
A “mexikói UFO-múmiák” DNS-ének 30 százaléka egy “ismeretlen fajtól” származik állítólag
Bármit is jelentsen, hogy ismeretlen faj. Kiderült az is, hogy Neil deGrasse Tysonnak felajánlották, hogy személyesen vizsgálja meg a testeket – de ő ezt a lehetőséget visszautasította. Elmondjuk, hogy miért, és hogy ez miért jelentheti a mexikói UFO-múmia vita bizonyos fokú lezárását.
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
Felforgathatja a fizikát: Einstein gravitációját egyesíti egy új elmélet a kvantummechanikával
A fizika éppen két szimultán közölt tanulmánytól hangos, amelyek egy radikális elméletet közölnek. Az új elmélet következetesen egyesíti a gravitációt és a kvantummechanikát, miközben megőrzi Einstein klasszikus téridő-koncepcióját. Mindez rengeteg mindent helyretenne az Univerzumról alkotott képünkben, többek közt magyarázná a fekete lyukak legrejtélyesebb tulajdonságát is.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.