Ilyen színrobbanás kíséretében múlik ki egy kaméleon – videó 2024 / 01 / 24 / Felkai Ádám

A „Big Little Journeys” című természetfilm-sorozatban a kutatók egy nőstény Labord kaméleon (Furcifer labordi) utolsó pillanatait örökítették meg Madagaszkáron time-lapse fotózással. Ez a faj egyébként a négylábú gerincesek közt az egyik legrövidebb élettartammal rendelkezik: mindössze négy-öt hónapig él a kikelés után – vagyis több időt tölt a tojásban, mint azon kívül. A dokumentumfilmben látható nőstény röviddel a tojásrakás után elpusztul, ami a faj túlélési stratégiájának a része – a felnőttek nem élik túl a száraz évszakot, és az összes energiájukat a szaporodásra fordítják. A szaporodást követő programozott halál más fajoknál is megfigyelhető, például a polipoknál és a lepkéknél is. A kaméleon halála során látható színváltozások az idegi jelek folyamatos továbbításának köszönhetőek, amelyek hatással vannak a nanokristályokat tartalmazó bőrsejtekre. (Forrás: LiveScience)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
A felső ikertest a középagy része és egy kutatás szerint lényeges feladata lehet a látásban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.