Ilyen színrobbanás kíséretében múlik ki egy kaméleon – videó 2024 / 01 / 24 / Felkai Ádám

A „Big Little Journeys” című természetfilm-sorozatban a kutatók egy nőstény Labord kaméleon (Furcifer labordi) utolsó pillanatait örökítették meg Madagaszkáron time-lapse fotózással. Ez a faj egyébként a négylábú gerincesek közt az egyik legrövidebb élettartammal rendelkezik: mindössze négy-öt hónapig él a kikelés után – vagyis több időt tölt a tojásban, mint azon kívül. A dokumentumfilmben látható nőstény röviddel a tojásrakás után elpusztul, ami a faj túlélési stratégiájának a része – a felnőttek nem élik túl a száraz évszakot, és az összes energiájukat a szaporodásra fordítják. A szaporodást követő programozott halál más fajoknál is megfigyelhető, például a polipoknál és a lepkéknél is. A kaméleon halála során látható színváltozások az idegi jelek folyamatos továbbításának köszönhetőek, amelyek hatással vannak a nanokristályokat tartalmazó bőrsejtekre. (Forrás: LiveScience)
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
Négydimenziós “kísértetet” fogott a CERN-részecskegyorsító
A részecskék gyorsulását hagyományosan síkban vizsgálják, de egy megjelenő hatás, egyfajta rezonancia miatt szükséges a 4 dimenziós ábrázolás.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.