Ilyenek lesznek a UPS elektromos barna furgonjai

2020 / 01 / 31 / Rácz Tamás
Ilyenek lesznek a UPS elektromos barna furgonjai
A csomagszállító cég bevásárolta magát egy elektromosjármű-startupba és meg is rendelt tízezer új villany-furgont.

Az amerikai csomagszállító cég tőkekezelő ágazata, a UPS Ventures bejelentette, hogy egyrészt befektetőként (kisebbségi tulajdonosként) is beszáll a brit Arrival nevű, kis elektromos áruszállító járművet fejlesztő startup-cégbe, mellyel már négy éve dolgoznak együtt fejlesztéseken. Másrészt pedig, ha már beszáll, rögtön meg is rendel tízezer darab villany-furgont az alaptevékenységéhez. (Egy korábbi bejelentésből már tudjuk, hogy az első új elektromos járműveket Európában London és Párizs környékén teszteli majd a UPS.) Az Arrival a zárt kisteherautókat teljesen önállóan, saját fejlesztések alapján készül legyártani.


Az Arrival Generation 2 nevű kocsik műszaki tartalmáról egyelőre nem sokat tudunk, de azt már tudjuk, hogy nagyon cukin néznek ki

A UPS-változat dekorációja

Az új kiszállító furgonok a logisztikai központokon belül vezető nélkül közlekednek majd a UPS telephelyein

Az egész elképzelés egyébként nagyon hasonló ahhoz az üzleti manőverhez, amit a Deutsche Post hajtott végre a Streetscooter nevű elektromos kishaszonjármű-projekt részbeni felvásárlásával 2010-ben. Ezek szerint nem csak a német posta gondolja úgy, hogy postai illetve csomagkiszállítási tevékenységre specializált járművek beszerzésével és üzemeltetésével egy szolgáltató jelentős költség-megtakarítást realizálhat ahhoz képest, mintha a piacról vásárolna univerzális furgonokat és azokat alakítaná át saját céljaira.

Az új barna UPS-furgonok szuperképessége a ma már cseppet sem különleges elektromos hajtás mellett az úgynevezett ADAS-felkészítés. A betűszavakért rajongó amerikaiak az Advanced Driver-Assistance Systems, fejlett vezetés-támogató rendszerek rövidítéséből alkották meg ezt a kifejezést, de az ADAS jóval több annál, mint amit a korszerű személyautókból ismerünk vezetés-támogató asszisztensekként. Az Arrival kisteherautói (egyelőre csak a UPS telephelyein belül) akár önálló mozgásra is képesek lesznek, vezető nélkül el tudnak menni az összekészített rakományukért a megfelelő árufelvételi pontra, le tudják adni a visszárukat és így tovább.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
Gyors és olcsó: hatalmas, felfújható űrállomásokat bocsátanak fel két éven belül
A Max Space stadion méretű, de olcsón és könnyen telepíthető űrállomásokat ígér. A 2026-ban fellőtt első modult követően pedig ilyenekben élhetnek az emberek majd a Holdon, és aztán a Marson is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.