Íme az interaktív ruha, ami a viselője mozgásával együtt változtatja a kinézetét 2023 / 10 / 18 / Bobák Áron

Hogy a technológia előbb-utóbb a divatiparba is beférkőzik, egy ideje már nem kérdés - elég csak Anouk Wipprecht futurisztikus ruhakölteményeire gondolni, amelyek szenzorokkal, mechanikusan mozgó alkatrészekkel formálják át, amit az öltözködésről gondoltunk. Az Adobe októberben megrendezett konferenciáján a fashiontech egészen újfajta - és kétségkívül minden eddiginél látványosabb - változatával ismerkedhettek meg a látogatók, ugyanis a szoftverfejlesztő cég Project Primrose néven egy olyan technológiát mutatott be, amelynek köszönhetően a ruhák teljes felülete egy interaktív kijelzővé válik. A polimer-diszpergált folyadékkristályos anyag (PLDC) bármilyen alakúra szabható, a bemutató alapján pedig nem csak váltakozó animációkat tud megjeleníteni a ruhán, hanem szenzorok segítségével arra is képes, hogy reagáljon a viselője mozgására. Ez a megoldás a tervezői szerint a jövőben nem csak a ruhaipart teheti sokkal színesebbé, de táskákon, bútorokon és más felületeken is megjelenhet, olyan kreatív megoldásokat téve lehetővé, amelyek korábban megvalósíthatatlanok lettek volna. (DesignBoom, TechSpot)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.