Az éjszakai fotókban jön ki az iPhone 12 kamerájának igazi ereje

2020 / 10 / 27 / Pőcze Balázs
Az éjszakai fotókban jön ki az iPhone 12 kamerájának igazi ereje
Az iStyle Magyarország jóvoltából a megjelenés utáni első munkanapon rögtön kézhez kaptuk a most megjelent iPhone 12-t és 12 Prót. A következő napokban alaposabban megismerkedünk a készülékekkel, de addig is készítettünk néhány fotót, hogy legalább azokat elkezdhessük nézegetni: vajon OKJ-s fotóstanfolyam nélkül is látszik az előrelépés az előző generációhoz képest?

Ahogyan az iPhone 11, úgy a 12 is két lencsével érkezik: az alap, amelyet az egyszerűségért rajongó Apple széles látószögűnek hív, egy 28mm-esnek megfelelő optika. Ebben a tavalyi 1.8-as fényerőt 1.6-ra javították, így 27%-kal több fény érkezik a szenzorra, vagyis valamivel fényesebbek lesznek a fotóink, illetve rövidebb idő alatt készülhetnek el. Hogy ez a 27% valójában mit is jelent, azon kívül, hogy 25-nél kicsit több, 30-nál meg kevesebb, majd kiderül.

Emellett a lencse mellett kapott helyet a készülék hátán egy 13mm-es, ultraszéles látószögű optika. Ez látszólag pontosan ugyanaz, ami az iPhone 11-ekben és 11 Prókban dolgozott - de manapság, amikor a fotózás felét a chipek csinálják, ez nem jelenti azt, hogy pontosan ugyanolyan képeket is lő a két gép.

A 12 Pro ezek mellett rendelkezik egy 52mm-es telefotó lencsével is, valamint egy LIDAR szenzorral, amivel elvileg gyorsabban és pontosabban találja meg az élességet a gép. A készülékekkel töltött első fél nap alapján ítéletet mondani nem tudunk arról, hogy mennyit lépett előre az iPhone 12 az elődjéhez képest, de az biztosnak tűnik, hogy vannak változások. És az is, hogy nagyon oda kell figyelni, hogy észrevegyük azokat.

A szobor textúrája mintha jobban látszana az iPhone 12 normál lencséjén keresztül. A 12 és a 12 Pro képe a rend kedvéért pontosan ugyanolyan.


iPhone 11

iPhone 12

iPhone 12 Pro

Hiába ugyanaz a lencse, a 12 ultraszéles optikája mintha élesebb képet produkálna.


iPhone 11

iPhone 12

Abban nem vagyunk biztosak, hogy ez egy árvácska. Abban sem, hogy látszik igazi különbség a 11 és a 12 felvétele között.


iPhone 11

iPhone 12

Mind a két kép ultraszéles optikával készült, de az idei készülékkel lőtt lényegesen élesebb.


iPhone 11

iPhone 12

Budapest kevéssé ismert nevezetességei segítenek demonstrálni az új iPhone nagyobb fényerejét.


iPhone 11

iPhone 12

iPhone 11

iPhone 12

Ennyivel közelebb hozzák a fontos információkat az iPhone 12 Pro optikái.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Bárkit szuperhőssé változtat a minden terepen használható exoszkeleton
Az állóképesség már nem szükséges követelmény az extrém túrázáshoz – legalábbis ezt ígéri a sci-fiből szalajtott, AI-vezérelt exoszkeleton.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.