Ismét egy komoly iOS-sérülékenységet kell kijavítania az Apple-nek

2021 / 04 / 05 / Perei Dóra
Ismét egy komoly iOS-sérülékenységet kell kijavítania az Apple-nek
Idén már másodjára. Hogy mennyire súlyos az eset, az abból látszik leginkább, hogy a frissítés a watchOS 7.3.3, illetve az iOS és iPadOS 14.4.2-es mellett a régebbi, az iOS 14 által már nem támogatott modellt, az iOS 12.5.2-őt is érinti.

Az új frissítések az iOS, iPadOS és watchOS rendszerekre egyaránt kiterjednek, az Apple-nek ugyanis mindegyiken aktívan kihasznált biztonsági réseket kell javítania. Hogy mennyire súlyos az eset, a The Verge cikke szerint abból látszik leginkább, hogy a frissítés a watchOS 7.3.3, illetve az iOS és iPadOS 14.4.2-es mellett a régebbi, az iOS 14 által már nem támogatott modelleket is érinti, az iOS 12.5.2 formájában.

A frissítések a CVE-2021-1879 kódban létrejött sérülékenységet foltozzák be - utóbbiról az Apple nem közölt részletes információkat, mindössze annyit, hogy a WebKit böngészőjéből eredő hibán keresztül a hackerek megfelelően eszközölt internetes tartalmakkal univerzális cross-site-scritping támadásokat végeznek. Hozzátették:

már kaptak olyan jelentést, miszerint a rosszakarók aktívan kihasználták a biztonsági rést.

A sérülékenységet korrigáló szükséges javítások már elérhetők, az Apple ezen kívül arra figyelmezteti felhasználóit, hogy ahogy máskor, úgy most is haladéktalanul telepítsék azokat. (Áprilisban pedig valószínűleg az iOS 14.5 is megérkezik). Érdekesség, hogy bár még az év fele sem telt, az Apple-nek mégis már másodjára kell aktívan kihasznált biztonsági hibát javítani az iOS-en, iPadOS-en és watchOS-en, az első ugyanis még januárban történt.

(Fotó: Pixabay)

További cikkek a témában:

Az Apple az oroszoknak, a Twitter a törököknek hódolt be Egyre nehezebb a dolga a tech cégeknek a világ kormányainak akaratával és elképzeléseivel szemben.

Ez lehet idén a legnépszerűbb okostelefon az iPhone-ok után A Samsung szerdán két új telefont mutatott be: az A52 és az A72 modellek 130 és 175 ezer forint közötti áron kerülnek boltokba, az előbbinek pedig igen jó esélye van rá, hogy a legnépszerűbb androidos telefon legyen az idén.

Nagy horderejű technológiai fejlesztés kapujában a csúcskategóriás okostelefonok piaca Nemsokára olyan technológia érkezhet az okostelefonokba, mely fenekestől felforgathatja a piacot és átírhatja a játékszabályokat. A fejlesztés nem csak a mobilokat érintheti és komplett termékkategóriákat tehet feleslegessé, jósolja a Forbes elemzése.


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.