Ismét gyilkos bálnák támadtak hajókra a spanyol partok közelében 2023 / 06 / 24 / Bodnár Barna

Újabb kardszárnyú delfinekkel kapcsolatos incidens történt a spanyol partok közelében, amikor a The Ocean Race elnevezésű világ körüli vitorlásversenyben résztvevő hajók közül kettő is közeli kapcsolatba került több gyilkos bálnával. Az Atlanti-óceán Spanyolországhoz közel eső részén mostanában egyáltalán nem ritka, hogy ezek a tengeri csúcsragadozók megtámadják az erre közlekedő kisebb hajókat, többet ezek közül már el is süllyesztettek. A napokban történt, videóra vett esetben a korábbiakhoz hasonlóan az orkák a hajó kormánylapátját bökdösték fejükkel, illetve a vitorlás törzsének is nekiütköztek, láthatóan szándékosan. Az egyik hajó kapitánya azt mondta, hogy a legénység - ismerve azt ezt megelőző támadások kimenetelét - először megrémült az állatok viselkedésétől, majd rögtön bevonta a vitorlákat, ezzel lelassítva a hajót. A gyilkos bálnák ezt követően még egy darabig lökdösték a vitorlást, majd továbbálltak. Egyelőre a kutatók is csak találgatnak az orkák agresszív viselkedésének okát illetően. Az egyik elmélet szerint ez az állatok helyi populációjának egy tanult szokása, amolyan hóbortja, de az is lehetséges, hogy a támadások kiváltó oka a kardszárnyú delfinek egy negatív, múltbéli élménye a hajókkal kapcsolatban. (Borítókép: Getty Images/Stuart Westmorland)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Így nézhetünk utána, milyen hatással lesz a mindennapjainkra a klímaváltozás
Az MIT kutatóinak interaktív grafikonjai megmutatják, hány napot tudunk évente a szabadban tölteni számunkra kényelmes hőmérsékleti körülmények között most és néhány év/évtized múlva a világ különböző országaiban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.