A NASA űrhotel-modult illeszt a nemzetközi űrállomáshoz
A NASA űrhotel-modult illeszt a nemzetközi űrállomáshoz
2020 / 02 / 12 / Justin Viktor
Az igazi csoda nem a kereskedelmi űrutazás korszakának beköszöntése, hanem inkább az, hogy eddig még nem történt meg, hiszen minden rendelkezésre áll hozzá. Na, majd most, hogy már a NASA is szeretné.

Űr-Ritz

A NASA nemrég bejelentette, hogy az Axiom Space magán űrállomás-gyártót választotta az első „kereskedelmi célú indítás célpontjának” felépítésére - magyarul: űrhotel a szuper gazdagok számára -, és a Nemzetközi Űrállomáshoz történő csatlakoztatásra. A cél az alacsony föld körüli pályán pályán folytatható gazdasági tevékenység növekedésének beindítása, legalábbis a NASA szerint.

Az Axiom Space elmondásában 2024 második felében fellövik a csomóponti modult, kutatási és gyártási létesítményt, a személyzeti lakómodulokat és egy nagy ablakkal ellátott Föld-megfigyelő központot az ISS „Axiom szegmensének" létrehozása céljából.

Drágaság

A világűrbe történő utazás valószínűleg arcpirítóan drága lesz, és ez az übergazdagokra korlátozhatja a föld körül keringő pályán töltött szabadidős nyaralás kiváltságát.

Egy jegy Mike Suffredini, az Axiom vezérigazgatója  2018-as interjúja szerint, 50 millió dollárba (15,6 milliárd forint) kerül majd. “Ez kihagyhatatlanul olcsó!” - tette hozzá Suffredini.

Szoba Kilátással

A Startup a szállodát egy nulla gravitációs, barátságos „fészekszerű kabinnak” tekinti, melyből „akadálytalanul látható a Föld” és természetesen rendelkezésre áll a „nagy sávszélességû kommunikációs vonal az otthonnal” olvasható a társaság weboldalán.

Mielőtt az ISS hivatalosan is nyugdíjba vonulna - ennek dátuma még vita tárgyát képezi - az Axiom Space átválthat saját, “nagy teljesítményű platformjukra”, hogy otthont adjanak az „Axiom szegmensnek”, ahelyett, hogy az ISS-re támaszkodnának - nyilatkozta a cég.

(Forrás: Futurism, Futurism Képek: AxiomSpace)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.