Itt az első gyerekeknek készült, robotfunkciót is tartalmazó okosóra

2020 / 08 / 18 / Perei Dóra
Itt az első gyerekeknek készült, robotfunkciót is tartalmazó okosóra
A Little Tikes játékgyártó cégnek ez az első, gyerekeknek tervezett okosórája (Tobi Robot), amely számos izgalmas tulajdonságot rejt, és amelyet a csuklón hordozható zsebbarátként reprezentálnak weboldalukon.

A Little Tikes munkatársai több mint ötven éve foglalkoznak műanyag játékok gyártásával, elsősorban kisbabák és óvodáskorú gyerekek számára. A cég a hatvanas évek végén, az amerikai Ohio államban kezdte pályafutását, népszerűségét azonban az úgynevezett rotációs öntéses technológia bevezetése hozta meg számukra, ami az átlagosnál magasabb minőséget, hosszabb élettartamot jelent a babakonyháknak, kerti felszereléseknek és az arccal ellátott, lábbal hajtható kisautóknak.

A cég legújabb fejlesztése egy gyerekeknek való okosóra, amely a piacon elsőként tartalmaz robotfunkciót – írja az Engadget.

A Tobi Robot beépített mesterséges intelligenciája ugyanis több új, a hagyományos okosórákban eddig nem fellelhető funkciót is tartalmaz: az óra két oldala apró, szárnyszerű kezeket és lábakat kapott, amelyek az interakciók során aktiválódnak, így például mozognak, ha eljött a torna ideje, és hanghatásokkal kimutatják örömüket, ha a gyerek teljesített egy előre beprogramozott feladatot. Merthogy többféle dolgot beprogramozhatunk, például emlékeztetőt a fogmosásról, a plusz foglalkozásokról, de példának okáért az étkezések előtti kézmosásról is, amelynek még helyes elvégzésére is megtanít. Ezen kívül ellátták lépésszámlálóval, mozgásérzékelővel, naptárral, stopperrel és ébresztő funkcióval is.

Az óraszíj anyaga műanyag hipoallergén szilikon, ugyanakkor nemcsak csuklón viselhető, de szíj nélkül, a hozzátartozó klipsz segítségével akár ruhára is feltűzhető. A négy-nyolc év közötti korosztálynak szánt érintőképernyős órába beépítettek egy kiterjesztett valóságfunkciót is, amelynek az eszközbe táplált szórakoztató, edukációs játékok megjelenítésében van szerepe. Ráadásul egyáltalán nem akadályozza a gyereket az élményszerzésben, merthogy ígérete szerint víz-, törés- és szennyeződésálló. Tobi Robot mindemellett két kamerát is kapott fejlesztőitől, hogy a gyerek kedvére szelfizhessen, videózhasson, majd szabadon dekorálhassa fotóit az előre betáplált, különböző matricákkal. (Az eszközön mintegy háromezer fotó, illetve harminc percnyi videós anyag tárolható.)

Az óra az aktuális hangulatnak megfelelően személyre szabható, ötven különböző arcot, háttérképet cserélgethet tetszés szerint.

Bár wifire nem csatlakoztatható, de bluetoothon keresztül képes üzeneteket és fotókat fogadni a közelben lévő hasonló típusú órákról – írja az okosórákat tesztelő Smartwatchspecifications weboldal szerzője. Az átlátszó, kék és rózsaszínben elérhető gyerekórát az Amazonon és a Walmart webáruházban, lehet megrendelni 55 dolláros (tizenhatezer forintos) bevezető áron.

(Fotó: Tobismartwatch, Amazon)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Miért nem találkozunk idegenekkel? – A válasz az AI lehet egy félelmetes elmélet szerint
Egy új elmélet szerint a Nagy Szűrő egy versenyfutás az mesterséges szuperintelligencia és a bolygóközi utazás és letelepedés között – és ebben a versenyben nem állunk épp túl jól.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.