Itt nézegess érdekes statisztikákat a világról!

2020 / 04 / 20 / Rácz Tamás
Itt nézegess érdekes statisztikákat a világról!
Ismered a világstatisztikák wikipediáját, a worldometers.info-t? Ha nem, nézd meg, imádni fogod!

Hányan születtek ma eddig? Hányan haltak meg? Miben? Mennyit költött az emberiség egészségügyre? Mennyit háborúzásra? Hány autót, biciklit gyártottak ma, hány mobilt, újságot, tévét adtak el?

Amennyire egyszerű, olyan zseniális a világ társadalmi-gazdasági mutatóit pörgető statisztikai oldal, a worldometers.info adatmegjelenítése. A kristálytiszta nyitóoldal alatt pedig számos terület adatait mélyebb alábontásban, grafikonokkal is megtekinthetjük - naná, hogy van például aloldala a koronavírussal kapcsolatos számszerűsített információknak is.

Akikben esetleg kétely merülne fel a rengetegsok szám hitelességével kapcsolatban, azokat megnyugtathatja, hogy a brit kormány, az Amerikai Könyvtárak Egyesülete, a Financial Times, a BBC és még jó néhány szervezet régóta lelkes híve és felhasználója a Worldometers-nek. A számok nyilván nem real-time, valós adatokat tükröznek, nem telefonálnak be a bábák szerte a világból egy titokzatos Központba, amikor születik egy csecsemő valahol, de a statisztikai alapon képzett infókat folyamatosan korrigálják, pontosítják az oldal szerkesztői.

Az egészről a Galaxis Útikalauz bábel-hala jut eszünkbe: bizarrul valószínűtlen, hogy létrejöjjön valami, ami ennyire hasznos!


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
Hogyan állapítja meg a testünk, hogy mikor ettünk eleget?
A test a ghrelin peptidhormon termelésével jelzi, hogy itt az ideje az evésnek. De honnan tudjuk, hogy mikor érdemes leállni? A videóból kiderül.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.