Itt nézegess érdekes statisztikákat a világról!

2020 / 04 / 20 / Rácz Tamás
Itt nézegess érdekes statisztikákat a világról!
Ismered a világstatisztikák wikipediáját, a worldometers.info-t? Ha nem, nézd meg, imádni fogod!

Hányan születtek ma eddig? Hányan haltak meg? Miben? Mennyit költött az emberiség egészségügyre? Mennyit háborúzásra? Hány autót, biciklit gyártottak ma, hány mobilt, újságot, tévét adtak el?

Amennyire egyszerű, olyan zseniális a világ társadalmi-gazdasági mutatóit pörgető statisztikai oldal, a worldometers.info adatmegjelenítése. A kristálytiszta nyitóoldal alatt pedig számos terület adatait mélyebb alábontásban, grafikonokkal is megtekinthetjük - naná, hogy van például aloldala a koronavírussal kapcsolatos számszerűsített információknak is.

Akikben esetleg kétely merülne fel a rengetegsok szám hitelességével kapcsolatban, azokat megnyugtathatja, hogy a brit kormány, az Amerikai Könyvtárak Egyesülete, a Financial Times, a BBC és még jó néhány szervezet régóta lelkes híve és felhasználója a Worldometers-nek. A számok nyilván nem real-time, valós adatokat tükröznek, nem telefonálnak be a bábák szerte a világból egy titokzatos Központba, amikor születik egy csecsemő valahol, de a statisztikai alapon képzett infókat folyamatosan korrigálják, pontosítják az oldal szerkesztői.

Az egészről a Galaxis Útikalauz bábel-hala jut eszünkbe: bizarrul valószínűtlen, hogy létrejöjjön valami, ami ennyire hasznos!


Bárki is lesz az amerikai elnök, a Google és a Facebook nem fognak túl jól járni
Bárki is lesz az amerikai elnök, a Google és a Facebook nem fognak túl jól járni
Donald Trump alelnök-jelöltje, J. D. Vance, és a legvalószínűbb demokrata elnökjelölt, Kamala Harris sem lenne könnyű ellenfél a Szilícium-völgy nagyvállalatainak.
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
Átírhatja az élet keletkezését az óceán mélyén talált sötét oxigén
A bolygón a jelenleg ismert élethez szükséges az oxigén, ami biológiai úton keletkezett fény segítségével fotoszintézissel. Vagy mégsem? Egy mostani, döbbenetes felfedezés szerint az oxigén előállításához sem fényre, sem biológiai folyamatokra nincs feltétlen szükség. Az óceán mélye olyan titkát fedte fel, ami mindent megkérdőjelez.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.