Izraeli elektromos repülők forradalmasíthatják a légiközlekedést

2019 / 12 / 05 / Justin Viktor
Izraeli elektromos repülők forradalmasíthatják a légiközlekedést
Utoljára a második világháború alatt és után történt paradigmaváltás a repülőgépek által használt technológiában, ami a meghajtást illeti. Most itt az ideje egy újabb nagy lépésnek. Megérkeztek az elektromos repülőgépek.

 

Alíz? Ki a szösz az Alíz?

A teljesen elektromos, kilenc üléses repülőgépet Alice-nek keresztelték, és az Eviation Aircraft nevű izraeli startup gyártotta. Az Alicenek három elektromos motorja van a farkán, és egy az egyes szárnyak végein. Egyetlen feltöltéssel 3500 kg-os akkumulátora képes 1046 kilométert képes megtenni 3000 méter magasságban, 444 kilométer óránkénti maximális sebességgel.

Ez az izraeli gyártású elektromos repülőgép akár 70 százalékkal csökkenti az üzemeltetési költségeket, lecsökkentve ezzel a repülés árát is repülési óránként 200 dollárra, szemben a turbópropelleres gépek 1000 dollárjával.

"Drámaian meg fog változni az a vélemény, hogy a repülés drága és nem hatékony rövid távolságra" - mondta Yaara Dror, az Eviation Aircraft alelnöke egy izraeli technológiai hírügynökségnek.

Először a Cape Air, egy Massachusetts központtal 35 városban működő regionális légitársaság fogja megkapni ezeket a forradalmi gépeket.

„A Cape Air messze meghaladja az “első ügyfél” státuszt. Partnereinknek tekintjük őket üzleti kapcsolatunk és első repülőgépünk üzemeltetői befogadása tekintetében is” - mondta Dror.

A társaság olyan nagy légitársaságokkal is tárgyalásokat folytat, mint például a United, a Continental és a JetBlue. Az Alice az idei 53. évi párizsi légi shown debütált.

"A hagyományos sugárhajtású utasszállító repülőgépek költségeinek töredékével működő Alice újradefiniálja az emberek regionális utazási szokásait, és bevezeti a repülés új korszakát, amely csendesebb, tisztább és költséghatékonyabb" - mondta Omer Bar-Yoha, a légiközlekedési ügyvezető igazgató egy sajtótájékoztatón.

"Megtisztelőnek találjuk, hogy ezt a debütálást nem csupán egy új repülőgép-bemutatónak tekinthetjük - ez egy történelmi mérföldkő a repülés területében" - mondta. „Az Alice bevezetésével 50 év után először üdvözölhetünk vadonatúj technológiát, és ez csak a kezdete az elektromos repülés, és a fenntartható szállítás ragyogó jövőjének” - tette hozzá. Az FAA jóváhagyására várva Izrael forradalmi elektromos repülőgépe 2022-ben indulhat útjára az égbolton.

(Forrás: Unitedwithisrael Képek: Eviation)


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
Hiánypótló funkcióval bővült a világszerte használt magyar szoftver
A memoQ az egyik legnépszerűbb fordítástámogató szoftver a szakmabeliek körében, a szoftver webes változata már a képernyő-felolvasó programokkal is kompatibilis, így biztosítva, hogy a vakok és gyengénlátók is önállóan tudják használni a szolgáltatást.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.