Izraeli elektromos repülők forradalmasíthatják a légiközlekedést

2019 / 12 / 05 / Justin Viktor
Izraeli elektromos repülők forradalmasíthatják a légiközlekedést
Utoljára a második világháború alatt és után történt paradigmaváltás a repülőgépek által használt technológiában, ami a meghajtást illeti. Most itt az ideje egy újabb nagy lépésnek. Megérkeztek az elektromos repülőgépek.

 

Alíz? Ki a szösz az Alíz?

A teljesen elektromos, kilenc üléses repülőgépet Alice-nek keresztelték, és az Eviation Aircraft nevű izraeli startup gyártotta. Az Alicenek három elektromos motorja van a farkán, és egy az egyes szárnyak végein. Egyetlen feltöltéssel 3500 kg-os akkumulátora képes 1046 kilométert képes megtenni 3000 méter magasságban, 444 kilométer óránkénti maximális sebességgel.

Ez az izraeli gyártású elektromos repülőgép akár 70 százalékkal csökkenti az üzemeltetési költségeket, lecsökkentve ezzel a repülés árát is repülési óránként 200 dollárra, szemben a turbópropelleres gépek 1000 dollárjával.

"Drámaian meg fog változni az a vélemény, hogy a repülés drága és nem hatékony rövid távolságra" - mondta Yaara Dror, az Eviation Aircraft alelnöke egy izraeli technológiai hírügynökségnek.

Először a Cape Air, egy Massachusetts központtal 35 városban működő regionális légitársaság fogja megkapni ezeket a forradalmi gépeket.

„A Cape Air messze meghaladja az “első ügyfél” státuszt. Partnereinknek tekintjük őket üzleti kapcsolatunk és első repülőgépünk üzemeltetői befogadása tekintetében is” - mondta Dror.

A társaság olyan nagy légitársaságokkal is tárgyalásokat folytat, mint például a United, a Continental és a JetBlue. Az Alice az idei 53. évi párizsi légi shown debütált.

"A hagyományos sugárhajtású utasszállító repülőgépek költségeinek töredékével működő Alice újradefiniálja az emberek regionális utazási szokásait, és bevezeti a repülés új korszakát, amely csendesebb, tisztább és költséghatékonyabb" - mondta Omer Bar-Yoha, a légiközlekedési ügyvezető igazgató egy sajtótájékoztatón.

"Megtisztelőnek találjuk, hogy ezt a debütálást nem csupán egy új repülőgép-bemutatónak tekinthetjük - ez egy történelmi mérföldkő a repülés területében" - mondta. „Az Alice bevezetésével 50 év után először üdvözölhetünk vadonatúj technológiát, és ez csak a kezdete az elektromos repülés, és a fenntartható szállítás ragyogó jövőjének” - tette hozzá. Az FAA jóváhagyására várva Izrael forradalmi elektromos repülőgépe 2022-ben indulhat útjára az égbolton.

(Forrás: Unitedwithisrael Képek: Eviation)


1 éves ROADSTER előfizetés + Renoir – A Festő és Modelljei kiállítás páros belépőjegy: 12 990 Ft
Válassz egyet a ROADSTER magazin szuper előfizetési ajánlatai közül!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A Toyota két új, elektromos koncepcióautót mutatott be
A két új, kifejezetten európai piacra szánt elektromos autó két éven belül kereskedelmi forgalomba kerül a gyártó ígérete szerint.
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Hidrogénbuszokkal utazhatunk decembertől néhány helyen az országban
Két darab, hidrogént fogyasztó, vízpárát eregető busz indult el próbaüzemben, hat magyar város közlekedésében próbálják ki őket.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.