Jane Goodall 5 millió fát tervez ültetni 2020-ban

2020 / 02 / 20 / Justin Viktor
Jane Goodall 5 millió fát tervez ültetni 2020-ban
A bolygó újrafásítására tett erőfeszítésekhez csatlakozva Jane Goodall vállalta, hogy az év végéig 5 millió fát ültet.

Jane Goodall, a csimpánzok megmentésért folytatott munkájáról ismert, és most hasonló küldetésen vesz részt az erdőink megmentése érdekében. A híres primatológus Roots & Shoots programja 60 megyében kapcsolja össze a fiatalokat, a bolygó újrafásítását tűzve ki célul.

A szervezet elkötelezte magát több mint 5 millió új fa ültetése mellett még az idén, a nagyobb cél pedig egy milliárd fa ültetése a következő 10 évben, az Egyesült Nemzetek Szervezetének 1 trillió fa kampányával való közös erőfeszítés részeként. 

"Itt az ideje, hogy a bolygón mindenki kivegye ebből a részét"

- mondta Goodall egy nyilatkozatában. A Világbank becslése szerint majdnem 4 millió négyzetkilométernyi erdőt veszítettünk a 20. század kezdete óta. Legyen szó földművelésről, bányászatról, szarvasmarhafélékről vagy fakitermelésről, egy dolog világos: óránként mintegy 1000 futballpályányi erdőterületet veszítünk el.

Roots & Shoots - Rügyek és Gyökerek

Közel 100 országban kipróbált, nemzetközi modellen nyugvó környezeti nevelési program, melynek célja, hogy a fiatalokat cselekvésre ösztönözze, és így lehetőséget adjon a számukra, hogy a környezettudatos életmód alapjait tapasztalati úton sajátítsák el.

Hogyan működik?

A Roots & Shoots természet- és környezetvédelmi hálózatot Dr. Jane Goodall hívta életre 1991-ben, Tanzániában. A R&S hálózatban a fiatalok és idősebbek is csoportokban tevékenykednek. Minden egyes R&S csoport, legyenek tagjai akár óvodások, akár egyetemisták vagy felnőttek, saját maga által tervezett és véghez vitt kisebb-nagyobb programokkal nyújt segítséget a körülöttük lévő élőlényeknek, beleértve az embert is. A világon jelenleg közel 100 országban működnek R&S csoportok. Csak Angliában 1700 csoport létezik. Burundiban minden egyes tartományban van Rügyek és Gyökerek képviselet. Több százezer tagot számolunk szerte a világon.

Van egy környezeti probléma, ami foglalkoztat? Érzed, hogy kis lépést ugyan, de Te is tehetsz a megoldás felé? Találsz pár barátot, akik szintén tenni akarnak ellene? Alakítsatok Roots & Shoots csoportot: itt!

Erdőink, amelyeket okkal hívunk a „föld tüdejének”, oxigént biztosítanak, és ugyanakkor elnyelik a szén-dioxidot. Nemcsak tiszta levegőt biztosítanak a lélegzetvételhez, hanem élelmet és menedéket is a fák koronái alatt - főképp előlünk - rejtőző gazdag vadvilág számára.

(Forrás: ReturnToNow Képek: RootsAndShoots)


 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
Gombafonalak ölelésében élhetünk az első gombaházban, ami már növekszik Cseh Köztársaság területén
A micéliumból álló házakat első körben glamping kabinoknak szánják turisták számára.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.