Jony Ive vezető designer elhagyta az Apple-t
Jony Ive vezető designer elhagyta az Apple-t
2019 / 12 / 06 / Justin Viktor
A nagy vállalati sikertörténetek óriáshullámként emelik magasba az őket létrehozó vezetőket, de minden hullám tetején a napfényben tündöklő ezüst habtaréj után egy meredek lejtő és az ereszkedés következik. Aki újra a magasba vágyik, - vagy csak kerüli a lejtőket - új hullámot kell keresnie.

Jony Ive , az Apple vezető designere nyáron árulta el , hogy tervei szerint az idén felmondhat. Noha a pontos időzítés júniusban még nem volt egyértelmű, most már nem szerepel az Apple vezetők oldalán , ahogy a The Verge rámutatott. Ez azt jelzi, hogy formálisan elhagyta a vállalatot.

 

Ive a 90-es évek elején csatlakozott az Apple-hez, és 1996-ban vette át a design feladatok vezetését. Kritikus szerepet játszott az Apple elmúlt néhány évtizedben aratott óriási sikereiben, jelentős szerepe volt az olyan termékek kialakításában, mint az iMac, iPod, iPhone, iPad, MacBook Air és az Apple Watch. Részt vett az Apple szoftverei, a csomagolások és az „űrhajó” campus, az Apple Park megtervezésében. A szoftver- és hardverdesign vezető tervezője egyelőre Jeff Williams üzemeltetési igazgató lett.

 

Annak ellenére, hogy az iPhone továbbra is sikeres maradt volt Steve Jobs halála után, és a viselhető eszközök, mint az Apple Watch és az AirPodok népszerűsége nőtt az elmúlt néhány évben, az Apple már nem a világ legértékesebb vállalata. Ma a Microsoft az, ami több mint egy billió dollárt ér, mivel a befektetők megrettentek az iPhone eladások hirtelen csökkenése és az USA-Kína kereskedelmi háború következményei miatt.

 

Az Apple és Ive nem szakították meg teljesen a kapcsolatot. Amikor Ive bejelentette, hogy elhagyja az Apple-t, bejelentette azt is, hogy a vállalat új tervező cégének, a LoveFromnak az ügyfele lesz. A LoveFromot régi munkatársával, Marc Newsonnal alapította, aki szintén az Apple Watch-on dolgozott. Az Ive és az Apple közötti kapcsolat még alakulóban van, de mivel óriási szerepe volt a vállalat diadalmenetében, valószínűleg a lehető legnagyobb mértékben igyekeznek majd bevonni őt a jövőbeni terveikbe is.

(Forrás: Forbes, FT Képek: Pexels, Flickr)

Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
A mesterséges intelligencia forradalmasíthatja a gyógyítást is?
Az Avey öndiagnosztikai algoritmusa több mint 450 betegséget ismer fel 93 százalékos pontossággal, a beteg a gyógyszert házhozszállíttathatja az alkalmazással, vagy akár időpontot is foglalhat vele egy szakorvoshoz.
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
Wigner Jenő, a fizikus, aki megteremtette a nukleáris mérnöki tudományokat
A legendásan udvarias tudós neve talán nem a legismertebb a Manhattan terv résztvevői közül, de hatalmas szerepet játszott az az első atommáglya, az első vízhűtéses, plutónium generáló reaktor létrehozásában és a tudomány számos területen hagyott hosszú időre szóló nyomot.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.