Kémszoftver a Deep webről és egy megszállott apáca titkai

2019 / 11 / 24 / Justin Viktor
Kémszoftver a Deep webről és egy megszállott apáca titkai
Mi lehet izgalmasabb, mint egy “megszállott” apáca titkosírással írt levele a XVII. századból? Hát természetesen a megfejtése! És mivel az élet egy hollywoodi sztárrendező, a levél megfejtéséhez egy Deep Webről származó titokzatos kémszoftvert használtak fel.

Lettera del Diavolo

Még a 17. Század második felében történt, hogy egy szicíliai apáca levelet írt, azt állítva, hogy az ördög megszállta őt. Több mint 340 évvel később a tudósok végül megfejtették ezt a remegő kézzel rótt üzenetet egy olyan dekódoló program segítségével, amelyre a Deep Weben találtak rá, szigorúan akadémiai természetű kutakodásaik során.

A levelet állítólag maga Maria Crocifissa della Concezione nővér írta a Palma di Montechiaro kolostorban, 1676. augusztus 11-ének hajnali óráiban. Másnap reggel tintában úszva ébredt, és azt állította, hogy a Sátán birtokolja, aki arra kényszerítette, hogy írjon üzenetet. Akkoriban az ilyen állításokat nagyon komolyan vették. Senki sem értette azonban, mi állt a levélben, mert az összekevert archaikus ábécében íródott.

Dolce vita, valaki?

Az évszázadok során számos kísérlet történt a levél dekódolására. Az 1960-as években a kolostor egy hónapos vakációt ajánlott fel bárkinek, aki sikeresen le tudja fordítani az üzenetet.

A levél azután eljutott a kataniai Ludum Science Centerbe, ahol a szimbólumokat sikerült megfejteni egy Deep Weben található kódtörő szoftver segítségével. "Hallottunk erről a szoftverről, amelyet véleményünk szerint hírszerző szolgálatok használnak a kódtöréshez" - mondta Daniele Abate, a Ludum Science Center igazgatója a The Times-nak.

"Az ókori görög-, arab-, a rúna-ábécé és a latin karakterek betáplálásával készítettük elő a szoftvert, hogy dekódolhassuk a levél egy részét, és megmutathassuk, hogy a tartalma valóban ördögi."A levélből eddig már 15 megfejtett sort publikáltak. A munkából kiderült, hogy az Isten, a Sátán és az emberek kapcsolatáról szól. A szöveg így szól:

"Isten úgy gondolja, hogy felszabadíthatja a halandókat. Ez a rendszer senkinél sem működik ... Talán most, a Styx bizonyos." Ezután megpróbálja meggyőzni az apácát, hogy adja fel a hitét, azzal érvelve, hogy Isten pusztán az ember találmánya és Jézus és a Szentlélek „halott súlyok”.

A nyelvész apáca

A tartalomtól függetlenül marad a kérdés: miért vagy hogyan sikerült az apácának megírni ezt a levelet? Először is, a kutatóknak jó okuk van azt hinni, hogy a nő bipoláris rendellenességben szenvedett, így hajlamos lehet téveszmékre vagy hallucinációkra. Szintén figyelemre méltó, hogy több nyelvet ismert, és ideje nagy részét nyelvészet tanulmányozásával töltötte.

"Elméletem szerint ez egy pontos ábécé, amelyet az apáca maga talált ki nagy gonddal, összekeverve az általa jól ismert szimbólumokat.Minden szimbólum jól átgondolt és felépített, vannak olyan jelek, amelyek ismétlődnek, esetleg szándékosan, de talán öntudatlan döntésként. A kolostori élet stressz-szintje nagyon magas volt" - mondta Abate.

A hír nyilvánosságra kerülése után számos sátánista csoport is megkereste a monostort, érdeklődve a levél további tartalmáról, melyet azonban sem az egyházból, sem a kutatóintézetből érkezett hírek szerint nem hoznak majd nyilvánosságra. Elég legyen annyi, hogy ördögi.

(Forrás: IFLScience Képek: Pexels.com, Wikipedia)


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Az egész világot elláthatná inzulinnal egy nagy csorda génmódosított tehén teje
Olcsóbb és több inzulin – ezt ígéri a biotechnológiai csoda, a barna tehén, amely nem csak tejet, de mellette humán inzulint is termel.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.