Két év börtönt is kaphat egy amerikai turista, mert rossz értékelést írt a szállodájáról az interneten

2020 / 09 / 29 / Bobák Áron
Két év börtönt is kaphat egy amerikai turista, mert rossz értékelést írt a szállodájáról az interneten
Az ügy kirobbanása után a Tripadvisor ideiglenesen kénytelen volt felfüggeszteni a szállodára adható értékeléseket a rengeteg negatív visszajelzés miatt.

A thaiföldi Sea View Koh Chang egy négycsillagos szálloda, ami az ország déli csücskében, a Koh Chang szigeten található. A szálláshely nemrég azzal került be a hírekbe, hogy feljelentették az egyik vendégüket, aki rossz kritikát fogalmazott meg az élményeiről, ami miatt Wesley Barnesra most akár kétéves szabadságvesztés is várhat az ország rendkívül szigorú rágalmazási törvénye miatt.

A The New York Times értesülései szerint a Thaiföldön élő amerikai még júniusban vendégeskedett a szállodában, ahol többek között egy 15 dolláros parafadíj miatt keveredett vitába a személyzettel. A parafadíjat általában éttermek alkalmazzák abban az esetben, ha a vendég a saját maga által hozott italt akarja fogyasztani a helyen, ami Barnes esetében egy üveg gin volt. A vita végén a szálláshely lemondott az extra díjról, ám Barnes azt állítja, hogy később látta, ahogy a személyzetnek ugyanaz a tagja, akivel neki is vitája volt, tiszteletlenül bánik a beosztottjával. Ekkor döntötte el, hogy benyomásait az interneten is megírja.

Barnes nem fogta vissza magát, a következő időszakban több negatív értékelést is közzétett a szállodáról a Tripadvisoron valamint a Google oldalán, amelyekben többek között "modern rabszolgasággal" vádolta a szállodát, és azt javasolta az érdeklődőknek, hogy "kerüljék el a helyet, mint a koronavírust". Emellett azt is szóvátette, hogy a hotel menedzsere "rendkívül durva és udvariatlan" volt a vendégekkel.

A legtöbb vendégnek a visszajelzések szerint nem volt hasonló problémája, a Tripadvisoron a hotel a 10. legjobb értékeléssel rendelkezik a sziget 85 szállodája közül, a Booking.com-on pedig mind a szállás, mind pedig a külön értékelhető személyzet is 8,5 feletti pontszámot kapott a vendégektől.

A szálloda állítja, hogy többször is megpróbálták felvenni a kapcsolatot Barnesszal, aki viszont nem volt hajlandó szóba állni velük, ehelyett tovább folytatta a negatív értékelések írását. A szálloda emiatt végül feljelentette Barnest, akit az ország szigorú rágalmazási törvényei miatt szeptember 12-én le is tartóztattak. Bár a férfi szabadlábon védekezhet, ám amennyiben bűnösnek találják, akár két év szabadságvesztésre is ítélhetik.

Az ügy nem maradt visszhang nélkül, ugyanis a hír megjelenése után a szálloda oldalait elárasztották a negatív visszajelzések, olyannyira, hogy a Tripadvisor például kénytelen volt ideiglenesen felfüggeszteni a szállodára adható értékeléseket. "A közelmúlt egy jelentős médiavisszhangot kiváltó eseménye miatt rengeteg, nem személyes tapasztalatról beszámoló értékelés érkezett be; ezért a profil esetében átmenetileg felfüggesztettük az új értékelések megjelenítését" - szól a Tripadvisor közleménye a Sea View szálloda oldalán. Az oldal az esettel kapcsolatban úgy nyilatkozott a Timesnak, hogy "a Tripadvisor ellenzi, hogy a véleménye miatt bármiylen utazót elítéljenek", ugyanakkor szeretnék, ah az oldalon nem jelennének meg hamis értékelések. Nem tudjuk, hogy van-e köze a történtekhez, de a szállodának jelenleg a Facebook-oldala is elérhetetlen.

A Gizmodo feleleveníti, hogy nem ez volt az első eset, amikor az ország szigorú rágalmazási törvényei miatt került valaki bajba, tavaly például egy újságírót, Suchanee Cloitre-t ítélték kétéves börtönbüntetésre, miután megírta, hogy a külföldi munkavállalók szerint egy csirkefarmon embertelen körülmények között dolgoztatják az embereket. Elképzelhető, hogy Barnes végül megússza a börtönt, ugyanis a Times szerint a Sea View Resort hajlik a kompromisszumra az ügyben, a feljelentésre pedig szerintük csak azért volt szükség, hogy végre meg tudják beszélni a helyzetet a vendéggel.

(Fotó: Sea View Resort & Spa Koh Chang)


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Gamernek keresel karácsonyi ajándékot? Mondjuk a tuti tippeket!
Ha nem szoktál játszani, akkor gamer barátodnak vagy családtagodnak karácsonyi ajándékot választani extra kihívást jelent, ezért az Acer segítségével mondunk öt tippet, amivel sikert arathatsz.
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
A testen belül lehet három dimenzióban nyomtatni ezzel az ultrahang alapú eljárással
Képzeljünk el egy világot, ahol az implantációk behelyezése, törött csontok kezelése komoly műtéti beavatkozás helyett lényegében annyit jelent, hogy az implantációt befecskendezzük a testbe, ahol az felveszi a szükséges alakot! A mostani fejlesztés épp ezt teszi egyszer lehetővé.
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Mekkora eséllyel tart az emberi evolúció egy új faj kialakulásának az irányába?
Fajunk 300 ezer évvel egyedüli emberfaj lett a bolygón, az viszont nehéz kérdés, hogy éppen egy új faj kialakulásának az irányába tart-e az evolúciónk. Ennek oka, hogy bizonyos tényezők ebbe az irányba mutatnak, míg mások épp az ellenkezőbe. Elmondjuk, milyen körülmények esetén alakulhatna ki belőlünk egy új faj.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.