Kétperces videóba sűrítette a NASA az amerikai űrhajózás legújabb mérföldkövét 2020 / 11 / 19 / Bobák Áron
"Egy új éra kezdete" - így jellemezte a Dragon űrhajó parancsnoka, Michael Hopkins a magyar idő szerint hétfő hajnalban végrehajtott kilövést, aminek keretében a NASA három, valamint a japán űrügynökség egy asztronautája érte el a Nemzetközi Űrállomást. A misszió különlegességét az adja, hogy a májusban végrehajtott sikeres teszt után ez volt az első alkalom, amikor a SpaceX már "menetrendszerűen" szállított űrhajósokat az ISS-re, ezzel pedig 2011 után újra az USA-ból indulhatnak útjukra az amerikai asztronauták. Az eseményről a NASA egy kétperces videót is összevágott, amelyben az előkészületektől egészen a megérkezésig követhetjük végig a misszió útját. (Borítókép: Spacex)
Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
AKCIÓS ÚJ ÉPÍTÉSŰ LAKÁSOK BUDAPESTEN AKÁR 27 915 000 Ft-tól. TÉLI AKCIÓ A CORDIÁTÓL
Legyen a leggyorsabbak között, és szerezze meg álmai otthonát egyedülálló kedvezménnyel! 2020. december 31-ig kiemelt kedvezménnyel, akár 9% árelőnnyel vásárolhatja meg az ideális lakást kínálatunkból.
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.