Kézfejen viselhető egér forradalmasítaná a számítógépek használatát

2022 / 02 / 08 / Bobák Áron
Kézfejen viselhető egér forradalmasítaná a számítógépek használatát
Az elmúlt évtizedekben rengetegen próbálkoztak meg azzal, hogy valahogy praktikusabbá tegyék a számítógépek kezelését, de hiába van ma már minden laptopban touchpad, minden Windowsban hangirányítás, vagy születtek olyan szokatlan ötletek, mint például az asztalra kivetített billentyűzet, a több mint ötven éve feltalált egeret valahogy egyik újításnak sem sikerült múlt időbe tennie.

A Next Industries még tavaly tavasszal jelent meg az Indiegogón egy merőben új elképzeléssel, ami a Tactigon Skin névre hallgat, és nem kevesebbet ígér, mint hogy egyesíti az egerek, a touchpad és a gesztus- valamint a hangirányítás legjobb tulajdonságait, mindezt egy kényelmes, a kézfejen viselhető eszközbe integrálva. A számítógéphez Bluetooth-szal kapcsolódó eszköz 48 kézmozdulatot képes felismerni, a gyártó szerint pedig a gépelésben sem korlátozza a felhasználókat; a 7 milliszekundumos válaszidő is versenyképes egy egér sebességével, a vezérlési lehetőségek viszont sokkal szélesebbek: bár a Tactigon Skint eredetileg 3D-modellezéshez fejlesztették ki, a Next Industries szerint alkalmas AR- és VR-programok irányítására, robotok vagy drónok vezérlésére, de prezentációkhoz és számítógépes egér helyett is használható.

A készüléket jelenleg 58 euróért, azaz kábé 20 ezer forintért lehet megrendelni az Indiegogóról, ugyanakkor azt még nem lehet tudni, hogy ha valaki így tesz, mikor kapja kézhez a végleges terméket. Az oldalon elérhető információk szerint a Tactigon Skint eredetileg már tavaly júliusban ki kellett volna szállítaniuk a megrendelőknek, és bár a cég a globális ellátási lánc akadozására hivatkozik, közösségi finanszírozásnál általában nem sok jót jelent, ha egy termék ennyit csúszik. A Next Industries esetében viszont úgy tűnik, hogy nem átverésről van szó, hiszen az olasz startup rendszeresen kommunikál a megrendelőkkel és a januári CES szórakoztató elektronikai kiállításon is kint voltak az EU hivatalos standján, vagyis a high-tech cuccok szerelmesei valószínűleg bízhatnak abban, hogy hamarosan tényleg elfelejthetik az egeret.

(The Gadget Flow, Fotó: Next Industries)

Bármiből kijelzőt csinál a Samsung legújabb projektora A The Freestyle-hoz nincs szükség hagyományos vászonra, a szoba fala, az asztallap vagy a sátor oldala is bőven megteszi helyette.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Jól hangzott, de nem működött az Amazon kassza nélküli boltja
Az Amazon négy év után felhagy a projekttel, amelynek az volt a célja, hogy a vásárlók egyszerűen kisétálhassanak a boltból a megvásárolt árukkal anélkül, hogy azért a kasszánál fizetniük kéne.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.