Kisebb folyókon is át lehet majd hajózni a Cybertruck fedélzetén Elon Musk ígérete szerint

2022 / 10 / 01 / Palotai Nándor
Kisebb folyókon is át lehet majd hajózni a Cybertruck fedélzetén Elon Musk ígérete szerint
A Tesla és a SpaceX vezérigazgatója úgy fogalmazott, hogy a Cybertruck „épp elég vízálló lesz” ahhoz, hogy 3-400 métert meg lehessen vele tenni mélyebb vízben is.

A futurisztikus Cybertruck már 2019 óta, a megjelenésétől számított első pillanattól fogva a hírek kereszttüzébe került a rendhagyó formavilágának köszönhetően, mely szögletességével nagy feltűnést keltett az egyre gömbölydedebb autók korában. A Tesla elektromos pickupja körüli felhajtás azóta sem csillapodott, sőt, időről-időre újabb és újabb kiegészítőt álmodnak meg hozzá, legyen szó különböző, kempingezést elősegítő eszközökről, vagy hatótávolságot megnövelő, napelemes utánfutóról, de egy vállalkozó kedvű startup már egy olyan csomagot is tervezett, amivel az elektromos pickup úgy ahogy van, egy katamaránná lenne átalakítható. Úgy tűnik azonban, hogy ez utóbbi még azelőtt okafogyottá fog válni, hogy – a 2022-re ígért – Cybertruck sorozatgyártásba kerülne: Elon Musk ugyanis egy csütörtöki Tweetjében azt ígérte, hogy a pickup alkalmas lesz arra, hogy kisebb folyókon, vagy nyugodt idő esetén akár tengeren is lehessen vele hajózni valamennyit – adta hírül az Electrek.

Elon Musk a saját Tweetje alatt egy hozzászólásban pontosította, hogy  gyakorlatban ez mit is jelent: Musk elvárásai szerint a jövőben a Cybertrucknak képesnek kell lennie arra, hogy átkeljen a SpaceX texasi űrkikötőjét és a South Padre-szigetet elválasztó szoroson, ami egy nagyjából 360 méteres távot jelent. Ez alapján tehát eléggé valószínű, hogy a sorozatgyártásba kerülő Cybertruck-verzió alváza olyan mértékben lesz vízálló, hogy az autó fennmaradjon a víz felszínén, illetve a kerekei forgásával haladni is tudjon – akárcsak a modern harckocsik egy része. Hogy ez mennyire tűnik reálisnak, illetve hogy működni fog-e, valószínűleg már csak 2023-ban fogjuk megtudni, a sorozatgyártás elindulását követően, azonban némi bizalomra ad okot, hogy már nem a Cybertruck lenne az első Tesla, ami vízre száll: 2016-ban egy Tesla Model S volt az első olyan Tesla, amelyik képes volt valamennyi távolságot megtenni a vízen lebegve, méghozzá egy beázott alagútban, mindezt annak ellenére, hogy ezen modell esetében még nem volt kifejezetten elvárás a vízállóság. Ezek alapján jó eséllyel bízhatunk benne, hogy a jövőben a Cybertruck sem fog elsüllyedni.

(Fotó: Tesla)

Katamaránt csinálna a Cybertruckból egy új kiegészítő A Tesla Cybertruck nemcsak a futurisztikus kinézetével, de tágas csomagterével is megihletett több tervezőt, így nem csoda, hogy már számtalan különböző, őrültebbnél-őrültebb kiegészítő is megjelent hozzá.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A Csillagok Háborújából érkezett a lábakkal rendelkező jármű, ami egy napon az ajtónk előtt is megjelenhet
A lábakkal ellátott autonóm egykerekűt többek között a Csillagok Háborúja Tsemu-6 járműve ihlette. A jövőbeli felhasználási köre még nem egyértelmű, de néhány plusz kiegészítővel akár házhozszállító robotként is lehet alkalmazni.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.