Kíváncsi vagy a jövőre? Hétfőn este hatkor sok mindent megtudhatsz róla!

2020 / 11 / 29 / Rácz Tamás
Kíváncsi vagy a jövőre? Hétfőn este hatkor sok mindent megtudhatsz róla!
Nyílt online talk show a mesterséges intelligenciáról, november 30-án, 18 órakor, magyar nyelvű szinkrontolmácsolással. Neil deGrasse Tyson is jön!

A téma a mesterséges intelligencia. Félnünk kell tőle vagy jobb  életet hoz az embereknek? Elveszi a munkánkat vagy újakat hoz létre? Mi az, amit most MI-nek hívunk és hogyan képzeljük el jövőben? Lehet lelke, érzelme? Lehet jobb, mint az őket létrehozó ember?

Erről beszélget november 30-án este hatkor:

Neil deGrasse Tyson, amerikai asztrofizikus, a közösségi médiában és a National Geographic csatornán a tudományt milliók számára érthetően bemutató, több televíziós sorozatban feltűnő világsztár, aki videoüzenetben előre köszöntötte a magyar nézőket:

Stuart J. Russel, a kaliforniai Berkeley Egyetem, illetve a San Francisco-i Egyetem professzora, idegsebész, a mesterséges intelligencia 118 ország több mint 1300 egyetemén használt alaptankönyv társszerzője;
Tilesch György, a Mesterség és intelligencia (BetweenBrains) című könyv társszerzője, a világ egyik legkeresettebb mesterségesintelligencia-szakértője;
Buzsáki György, a New York Egyetem orvosi karának professzora, agykutató, a Magyar és az Amerikai Tudományos akadémia tagja, az agykutatás Nobel-díjának megfelelő Agy Díjjal is elismert szaktekintély és
Kishonti László közgazdász, az önvezető járművek technológiáját a mesterséges intelligenciára is támaszkodva fejlesztő, AImotive vezérigazgatója.

Az élő talk show ingyenesen, előzetes regisztráció nélkül megnézhető a főtámogató, az MVM Facebook- és Youtube-csatornáján, illetve a Future Talks powered by MVM honlapján. Az esemény nyelve angol, de a szervező magyar nyelvű szinkrontolmácsolást is biztosít.

Facebook esemény: https://www.facebook.com/events/398239114862049/
A talk show weboldala: www.mvmfuturetalks.hu


Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
Az agy egyik ősi része fontosabb szerepet tölthet be, mint eddig gondoltuk
A felső ikertest a középagy része és egy kutatás szerint lényeges feladata lehet a látásban.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.