Klímavédelmi projektekre vár a Google tízmillió eurója
2020 / 10 / 14 / Rácz Tamás
Klímavédelmi projektekre vár a Google tízmillió eurója
A Google november hatodikáig várja a pályázatokat nonprofit szervezetektől, kutatóintézetektől, cégektől online felületén.

A Google "Impact Challenge on Climate" címmel ismét meghirdette pályázatát, melyen európai civil szervezetek, kutatóintézetek vagy akár vállalkozások CSR-projektjeinek jelentkezését várják november hatodikáig. A pályázati alap tízmillió euró. Az egyes pályázati összegekre nincs határozott szabály, de a korábbi tapasztalatok szerint jellemzően 250 ezer és kétmillió euró közötti egyedi támogatásokat szoktak kiosztani. A pályázati oldal itt érhető el - csak angolul és a pályázatot is kötelezően angolul kell megfogalmazni.

A Google olyan pályázatokat vár, amelyek valamilyen technológiai megoldásról szólnak a klíma védelmében és minél több ember életére bírnak hatással. A felhívás kimondottan buzdít a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásaira reagáló faktorok beépítésére, mint például a munkahelyteremtés a zöld energetikai szektorban.

A korábbi nyertes pályázatok között egyebek mellett van műholdas CO2-kibocsátás megfigyelő projekt (CarbonTracker), újraerdősítési program és fenntartható településfejlesztési tudásközpont megalkotása is.

Ha tetszett ez a cikk, kövess minket a Facebookon is!

 


Először vagy itt? Ez itt a Rakéta!
Olvasd el főszerkesztőnk beköszönőjét, mire számíthatsz tőlünk!
Rakéta az Instagramon is!
Kövesd be, később jól jársz majd!
Ezek is érdekelhetnek

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.