Klímavédelmi projektekre vár a Google tízmillió eurója

2020 / 10 / 14 / Rácz Tamás
Klímavédelmi projektekre vár a Google tízmillió eurója
A Google november hatodikáig várja a pályázatokat nonprofit szervezetektől, kutatóintézetektől, cégektől online felületén.

A Google "Impact Challenge on Climate" címmel ismét meghirdette pályázatát, melyen európai civil szervezetek, kutatóintézetek vagy akár vállalkozások CSR-projektjeinek jelentkezését várják november hatodikáig. A pályázati alap tízmillió euró. Az egyes pályázati összegekre nincs határozott szabály, de a korábbi tapasztalatok szerint jellemzően 250 ezer és kétmillió euró közötti egyedi támogatásokat szoktak kiosztani. A pályázati oldal itt érhető el - csak angolul és a pályázatot is kötelezően angolul kell megfogalmazni.

A Google olyan pályázatokat vár, amelyek valamilyen technológiai megoldásról szólnak a klíma védelmében és minél több ember életére bírnak hatással. A felhívás kimondottan buzdít a koronavírus-járvány gazdasági és szociális hatásaira reagáló faktorok beépítésére, mint például a munkahelyteremtés a zöld energetikai szektorban.

A korábbi nyertes pályázatok között egyebek mellett van műholdas CO2-kibocsátás megfigyelő projekt (CarbonTracker), újraerdősítési program és fenntartható településfejlesztési tudásközpont megalkotása is.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
Leállították a harvardi tudósok ellentmondásos szoláris geomérnökségi projektjét
A SCoPEx program keretében kis mennyiségű kalcium-karbonátot engedtek volna a sztratoszférába, hogy megfigyeljék hogyan viselkedik az anyag és alkalmas-e arra, hogy a napsugarakat visszatükrözve hűtse a Földet későbbi szoláris geomérnökségi akciók során. A projekt beszüntetését maguk a résztvevő kutatók kezdeményezték. Ez azonban nem jelenti azt, hogy ne folytatódnának a kísérletek máshol, más anyagokkal.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.