Legfeljebb huszonhét képet csinál egyszerre, és egy nap alatt "hívja elő azokat" a Flashback új digitális kamerája

2023 / 06 / 02 / Pőcze Balázs
Legfeljebb huszonhét képet csinál egyszerre, és egy nap alatt
Akik már a teljesen digitális fotózás világába születtek bele, nem tudják, hogy milyen volt egy nyaralás alatt harminchat vagy hetvenkét képben korlátozni a fényképezési vágyunkat, ahogyan az is idegen nekik, hogy várni kellett, mire megláthattuk a fotókat. A Flashback nevű kamera ezeket az érzéseket adná vissza, digitális formában.

"A technológia megváltoztatta a társadalmunk működését. A fényképezés régen arról szólt, hogy megörökítsük a pillanatokat, hogy később élvezzük azokat, de ezt sokkal nehezebb megtenni egy digitális világban, ami tele van figyelemeltereléssel és a kiemelt pillanatok bemutatásával. Létrehoztunk egy új típusú digitális fényképezőgépet: olyat, amely az ősibb filmkamerákból merít, és lehetővé teszi, hogy a pillanatra összpontosíts, ne csak rögzítsd azt." - így fogalmazzák meg a Flashback ONE35 Kickstarter oldalán, hogy miért van szükség a termékre egy olyan világban, amelyben mindenki milliónyi képet és videót tud lőni és megosztani. Az ötlet, amiről a Gizmodón olvastunk, egyelőre kifejezetten népszerűnek tűnik a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon: a kért ötvenkétezer dollár háromszorosát adta össze a közel kétezer támogató, pedig még egy hónap hátra van a kampányból.

A harmincezer forintos kütyü kinézete, tapintása, működése szinte egy az egyben a korábbi, eldobható filmes gépekére emlékeztet, bár ez 2023-ban már nem olcsónak, inkább retrónak hat. Az alkotók arra is ügyeltek, hogy a megfelelő effektezést maga a gép biztosítsa: a Fujifilm Superia filmjeit idéző színek és szemcsék, és egy fekete-fehér monokróm üzemmód közül választhatunk. Az oldalon még azt is kiemelik, hogy a szemcsésség nem filterezéssel jön létre, hanem a ONE35 valóban szemcsékből, nem egyes pixelekből állítja össze a kész fotót. Az viszont elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen eszköz huszonhét kattintás után a kukában vagy az elektromos hulladékok közt végezze; miután letöltöttük a fotókat a telefonunkra, máris folytatathatjuk a fényképezést. A képeinkhez viszont nem azonnal jutunk hozzá: várni kell, egészen pontosan egy napot, hogy az alkalmazás "előhívja azokat". Hogy aztán kinyomtatjuk a fényképeinket, vagy rögtön mennek az Instagramra, az már csak rajtunk múlik.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
Idén megnyílik az első humanoidgyár, ahol évente tízezer emberszerű robotot állíthatnak elő
A Digit robotot gyártó Agility Robotics tavaly kezdte építeni a gyárat, ahol emberek és robotok együtt készítik el a humanoidokat.
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Ez a drón 250 méterről leolvassa egy autó rendszámát, és önállóan repül teljes sötétségben is
Az eszköz teljes sötétségben is képes az önálló repülésre, az akadályok elkerülésére, 5 kilométeres távolságból is beazonosít egy autót, 250 méterről pedig akár a rendszámot is leolvassa.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.