Legfeljebb huszonhét képet csinál egyszerre, és egy nap alatt "hívja elő azokat" a Flashback új digitális kamerája

2023 / 06 / 02 / Pőcze Balázs
Legfeljebb huszonhét képet csinál egyszerre, és egy nap alatt
Akik már a teljesen digitális fotózás világába születtek bele, nem tudják, hogy milyen volt egy nyaralás alatt harminchat vagy hetvenkét képben korlátozni a fényképezési vágyunkat, ahogyan az is idegen nekik, hogy várni kellett, mire megláthattuk a fotókat. A Flashback nevű kamera ezeket az érzéseket adná vissza, digitális formában.

"A technológia megváltoztatta a társadalmunk működését. A fényképezés régen arról szólt, hogy megörökítsük a pillanatokat, hogy később élvezzük azokat, de ezt sokkal nehezebb megtenni egy digitális világban, ami tele van figyelemeltereléssel és a kiemelt pillanatok bemutatásával. Létrehoztunk egy új típusú digitális fényképezőgépet: olyat, amely az ősibb filmkamerákból merít, és lehetővé teszi, hogy a pillanatra összpontosíts, ne csak rögzítsd azt." - így fogalmazzák meg a Flashback ONE35 Kickstarter oldalán, hogy miért van szükség a termékre egy olyan világban, amelyben mindenki milliónyi képet és videót tud lőni és megosztani. Az ötlet, amiről a Gizmodón olvastunk, egyelőre kifejezetten népszerűnek tűnik a közösségi finanszírozással foglalkozó oldalon: a kért ötvenkétezer dollár háromszorosát adta össze a közel kétezer támogató, pedig még egy hónap hátra van a kampányból.

A harmincezer forintos kütyü kinézete, tapintása, működése szinte egy az egyben a korábbi, eldobható filmes gépekére emlékeztet, bár ez 2023-ban már nem olcsónak, inkább retrónak hat. Az alkotók arra is ügyeltek, hogy a megfelelő effektezést maga a gép biztosítsa: a Fujifilm Superia filmjeit idéző színek és szemcsék, és egy fekete-fehér monokróm üzemmód közül választhatunk. Az oldalon még azt is kiemelik, hogy a szemcsésség nem filterezéssel jön létre, hanem a ONE35 valóban szemcsékből, nem egyes pixelekből állítja össze a kész fotót. Az viszont elképzelhetetlen lenne, hogy egy ilyen eszköz huszonhét kattintás után a kukában vagy az elektromos hulladékok közt végezze; miután letöltöttük a fotókat a telefonunkra, máris folytatathatjuk a fényképezést. A képeinkhez viszont nem azonnal jutunk hozzá: várni kell, egészen pontosan egy napot, hogy az alkalmazás "előhívja azokat". Hogy aztán kinyomtatjuk a fényképeinket, vagy rögtön mennek az Instagramra, az már csak rajtunk múlik.


Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
Sztárok ölelgetik önmagukat a mesterséges intelligenciának köszönhetően
A végeredmény az internetezőket is erősen megosztotta.
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Így omlott össze az amerikai légi közlekedés a Crowdstrike-leállás miatt
Péntek reggel egy frissítési hiba miatt kritikus rendszerek tömkelege mondta fel a szolgálatot világszerte, ami a bankok, kórházak és médiavállalatok mellett több légitársaságnál is komoly fennakadásokat okozott.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.