Levegőbe emelkedett a Boeing pilóta nélküli harci gépe 2021 / 03 / 02 / Bobák Áron

Korábban már írtunk a Loyal Wingmanről, ami nem csak az első olyan repülőgép az elmúlt ötven évben, amit teljes egészében Ausztráliában terveznek és gyártanak, de az első olyan gép is, amit ember helyett mesterséges intelligencia irányít. A hagyományos vadászgépeknél jóval olcsóbb "hűséges szárnysegéd" az emberek által vezetett katonai gépekhez csatlakozva képes azokkal kötelékben repülni, ami jelentősen csökkentheti a költségeket, és új taktikai elemeket adhat a stratégák kezébe. A Boeing által tervezett Airpower Teaming System részeként kifejlesztett gép kedden tette meg az első útját, aminek során teljesen automatikusan felszállt, majd egy előre kijelölt útvonalon repült, változó sebességgel. A Loyal Wingman egyik nagy előnye, hogy a moduláris orrészének köszönhetően mindig a küldetéshez igazítható a felszereltsége, így a feladattól függően különböző szenzorokkal, katonai rendszerekkel, vagy akár fegyverekkel is felszerelhető. (Reuters)
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
A borsószem méretű, agyba ültethető eszköz elhozhatja a jövőt, amiben az agyi beültetés rutinműtétnek számít
Az implantátummal első körben pszichiátriai és neurológiai rendellenességek kezelésére fogják haszálni. Az eszköz 9 milliméter széles és nem tartalmaz akkumulátort, nem kell mélyre helyezni, így a későbbiekben egészen könnyen lehet majd beültetni a páciensekbe a kutatók tervei szerint.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.