Levegőbe emelkedett a Boeing pilóta nélküli harci gépe 2021 / 03 / 02 / Bobák Áron

Korábban már írtunk a Loyal Wingmanről, ami nem csak az első olyan repülőgép az elmúlt ötven évben, amit teljes egészében Ausztráliában terveznek és gyártanak, de az első olyan gép is, amit ember helyett mesterséges intelligencia irányít. A hagyományos vadászgépeknél jóval olcsóbb "hűséges szárnysegéd" az emberek által vezetett katonai gépekhez csatlakozva képes azokkal kötelékben repülni, ami jelentősen csökkentheti a költségeket, és új taktikai elemeket adhat a stratégák kezébe. A Boeing által tervezett Airpower Teaming System részeként kifejlesztett gép kedden tette meg az első útját, aminek során teljesen automatikusan felszállt, majd egy előre kijelölt útvonalon repült, változó sebességgel. A Loyal Wingman egyik nagy előnye, hogy a moduláris orrészének köszönhetően mindig a küldetéshez igazítható a felszereltsége, így a feladattól függően különböző szenzorokkal, katonai rendszerekkel, vagy akár fegyverekkel is felszerelhető. (Reuters)
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
Egykerekű elektromos gördeszkákat hívnak vissza az USA-ban négy haláleset miatt
A Onewheel elektromos gördeszka gyártója minden termékét visszahívja, ami 300 ezer önkiegyensúlyozó elektromos gördeszkát jelent az Egyesült Államokban. Az eljárás oka a 2019 és 2021 között történt négy, halállal végződő baleset.
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Lezajlott az első, óceánon átívelő hologramtalálkozó
Három nagy telekommunikációs cég munkatársai megtartották az első transzatlanti hologrammeetinget 5G kapcsolat segítségével.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.