Levegőbe emelkedett a repülő versenyautó 2021 / 06 / 19 / Bobák Áron

Az ausztrál Alauda Racing évek óta dolgozik a repülő versenyautójának a prototípusán, amit az EXA nevű versenysorozatban fognak használni. Ahogy korábban írtunk róla, az Airspeeder névre keresztelt jármű első változatában még nem fognak pilóták ülni, azt a versenyzők távirányítással irányítják a távolból. Az első, mindössze kétcsapatos versenyt a tervek szerint már idén megrendezik; ez a hírek szerint egyfajta gyorsulási versenyre fog emlékeztetni, de az Alauda Racing tervei szerint jövőre már a Forma-1-hez hasonlóan, több csapattal és több pályán fogják megkezdeni első teljes szezont. Az EXA versenysorozat a hagyományos autóversenyeket fogja idézni abból a szempontból is, hogy boxkiállás itt is lesz, ám a csapatoknak a kerekek helyett az akkumulátort kell majd minél rövidebb idő alatt kicserélniük az Airspeederben. Bár a videóból ez nem igazán látszik, de az Airspeeder Mk.3 meglehetősen fürge, a gyártó szerint a 320 kilowattos összteljesítményének köszönhetően a 100 km/h-s sebesség eléréséhez mindössze 2,8 másodpercre van szüksége.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.