Levegőbe emelkedett a repülő versenyautó 2021 / 06 / 19 / Bobák Áron
Az ausztrál Alauda Racing évek óta dolgozik a repülő versenyautójának a prototípusán, amit az EXA nevű versenysorozatban fognak használni. Ahogy korábban írtunk róla, az Airspeeder névre keresztelt jármű első változatában még nem fognak pilóták ülni, azt a versenyzők távirányítással irányítják a távolból. Az első, mindössze kétcsapatos versenyt a tervek szerint már idén megrendezik; ez a hírek szerint egyfajta gyorsulási versenyre fog emlékeztetni, de az Alauda Racing tervei szerint jövőre már a Forma-1-hez hasonlóan, több csapattal és több pályán fogják megkezdeni első teljes szezont. Az EXA versenysorozat a hagyományos autóversenyeket fogja idézni abból a szempontból is, hogy boxkiállás itt is lesz, ám a csapatoknak a kerekek helyett az akkumulátort kell majd minél rövidebb idő alatt kicserélniük az Airspeederben. Bár a videóból ez nem igazán látszik, de az Airspeeder Mk.3 meglehetősen fürge, a gyártó szerint a 320 kilowattos összteljesítményének köszönhetően a 100 km/h-s sebesség eléréséhez mindössze 2,8 másodpercre van szüksége.
Jól aludni – a legtermészetesebb dolog a világon vagy kifinomult művészet?
Az alvásterapeuta tippjei az alvás higiéniájáról. A fák közötti és a madárházban való alvásról – a legeredetibb alvóhelyekről. És mit csinál valójában egy alvásszakértő sommelier?
Kövesd a Rakétát a Facebookon is!
Kövess, üzenj, kommentelj a Rakéta Facebook oldalán!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!

Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.