M5: a világ első luxus szupertengeralattjárója kétmilliárd dollárba kerül 2024 / 02 / 04 / Felkai Ádám

Az osztrák Migaloo tervezőcég bemutatta a “Migaloo M5” luxus-szupertengeralattjárót, amely milliárdosokat céloz meg. A jármű 165 méter hosszú, az ára pedig 2 milliárd dollár, 20 utas és 40 legénység befogadására alkalmas, és akár négy hétig is víz alatt maradhat. Az eszköz 250 méteres mélységig képes merülni, és olyan szolgáltatásokkal büszkélkedhet, mint az úszómedence, borospince, mozi és helikopter-leszállóhely. A belső teret pazar arany és fehér bőr dekoráció jellemzi, átalakítható szabadtéri terekkel. A meghajtása egy dízel-elektromos és levegőfüggetlen (AIP - Air Independent Propulsion) rendszer. Ez a típusú meghajtás lehetővé teszi, hogy a tengeralattjáró hosszabb ideig maradjon a víz alatt anélkül, hogy fel kellene bukkannia levegővétel vagy üzemanyag-feltöltés céljából. A jármű sebessége a felszínen 20 csomó (körülbelül 37 km/h), míg merülés közben 12 csomó (körülbelül 22 km/h) – habár ez nem tűnik túl környezetbarátnak, a cég hangsúlyozza a “fenntarthatóságot”, amit a jármű kiölthető napelem cellái képviselnek a koncepcióképeken. A cég vezérigazgatója, Christian Gumpold szerint ugyan folynak a tárgyalások lehetséges vásárlókkal, de részleteket erről nem közölt. Nem ez a projekt a Migaloo első “látnoki terve”, korábban mesterséges magánszigetekben gondolkozott a cég, de a majd egy évtizeddel ezelőtti ötletből semmi sem lett egyelőre. (Forrás: Greek Reporter, Migaloo, kép: Migaloo)
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Élettelen szeretők - mik az előnyei és hátrányai, ha szexrobotokra cseréljük az embereket?
Disztópia, újfajta szórakozás, a technológia térnyerése vagy egy eszköz, ami sok problémát meg tud oldani - a szexuális célokra szánt emberszerű gépeket nagyon eltérő szemszögekből lehet nézni, de egy biztos: a robotok készülnek és egyre emberibbé válnak. Legújabb sorozatunkban partnerünkkel, Magyarország legnagyobb felnőtt áruházával, a Vágyaim.hu csapatával együtt kutatjuk, merre tart az emberiség a szexualitás egyre digitálisabb ösvényein...
Egymásnak repült két autonóm helikopter, de elkerülték az ütközést
Egymásnak repült két autonóm helikopter, de elkerülték az ütközést
A Sikorsky helikopterei a Matrix rendszer segítségével repülnek önállóan, de a teszt során pilóták is tartózkodtak a járművekben.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.