Magyar művészek is versenybe szállhatnak a Huawei Next Design Awards fődíjáért

2021 / 07 / 02 / Perei Dóra
Magyar művészek is versenybe szállhatnak a Huawei Next Design Awards fődíjáért
A Huawei tálcán kínálja a fiatal művészek és dizájnerek előtt a jövő alakításának lehetőségét, ugyanis ők a fő célcsoportjai a márka saját szervezésű, nemzetközi versenyének, a Huawei Next Design Awards 2021-nek.

A Kreatívnak eljuttatott közlemény szerint a Huawei hét kategóriában várja a beérkező pályaműveket: egyebek mellett "okosórákra, telefonokra, tabletekre és összehajtható kijelzőkre tervezhetnek háttérképeket, ikonokat, vagy akár teljes témát." A megmérettetés során összesen kétszázezer dollár értékű nyeremény talál majd gazdára, a zsűrit pedig díjnyertes dizájnerek és formatervezők alkotják. A győztesek markát pénznyeremény és Huawei termékek ütik, plusz a nyertes munkákat a márka saját alkalmazás áruházába, az AppGallerybe és a Huawei Themes felületére is feltöltik.

A közlemény szerzői említést tesznek a tavalyi rendezvényre is, amelyre több mint negyvenegyezer pályázatot kaptak mintegy kilencven országból és régióból, és több mint száz díjnyertes tervezőt megjutalmazott az idei verseny házigazdája, a Huawei Themes. A 2021-es megmérettetés témája a „Let your inspiration flow", a rátermett tervezők pedig megoszthatják egyedi alkotásaikat a Huawei felhasználókkal. A szervezők az alábbi hét kategóriába várják a pályamunkákat: okostelefon témák, okosóra hátlapok, „Cities in Bloom” (virágba borult városok), összehajtható képernyős témák, „Enjoy the Moment”, „Original IP”, illetve a háttérképek.

A márka közleménye bővebben is ismerteti a kategóriákat, eszerint az okostelefon témák kategória a mobiltelefon kijelzőjének minden elemére vonatkozik, így a lezárt képernyőre, a kezdőképernyőre és az ikonok tervezésére is. A Watch Faces topikban az alkotóerő és a személyre szabhatóság érdekében nem csupán az óraszámlapok, de a szíjak is újratervezhetők. A szervezők szerint

a wearable okoskütyük egyre növekvő népszerűsége miatt erre óriási az igény a fogyasztók részéről.

Hozzátették: az okosóra tulajdonosok jelenleg is számtalan egyedi megjelenésű háttérkép közül választhatnak a Huawei Themes alkalmazásban, hogy készülékeik a lehető legjobban tükrözzék személyiségüket. Az „Enjoy the Moment” egy tágabb értelmezésű versenykategória, amely a Huawei és a Pizza Hut közös akciója. Ide kreatív ételcsomagolások terveit várják a művészektől.

Ahogy fentebb is írtuk, a Huawei Next Design Awards összdíjazása kétszázezer dollár. "Az abszolút győztes és a kategóriák legjobbjait külön-külön húszezer dollárt kapnak készpénzben és egyéb támogatás formájában, valamint egy Huawei Mate 40 okostelefont és egy Huawei Watch 3 Pro okosórát is. A fődíj mellett a különböző kategóriák győzteseit szintén ugyanígy jutalmazzák. A nyertesek ezen kívül megkapják a Huawei Themes tervező tanúsítványt, mellyel bármikor és bármennyi alkotást készíthetnek a Huawei Themes áruházba és az AppGallerybe" - olvasható a közleményben. Aki szeretne nevezni, vagy még több információt megtudni a Huawei Next Design Awards 2021-ről, ide kattintva tájékozódhat az aktualitásokról.

(Forrás: Kreatív, fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Megjelent a Leica első saját okostelefonja A Leica fényképezőgépeket és optikai eszközöket gyártó cég már régóta együttműködött a Huaweijel és a Sharppal az okostelefonok kameráinak ellátásában, de saját telefont most először jelentettek meg.

A Huawei mérnökei készítettek egy önvezető biciklit A robotkerékpár felismeri a közlekedési lámpákat és a körülötte levő objektumokat is, az egyensúlya pedig olyan, hogy egy korlát tetején is képes megállni.

Új, iparági szintű ökológiai mobiltelefon minősítési rendszer indul Az új fogyasztói minősítést a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica, a Telia Company és a Vodafone vezeti be annak érdekében, hogy vásárlásainknál felelős döntéseket tudjunk hozni, és könnyedén azonosíthassuk a fenntarthatóbb mobiltelefonokat.

 


Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
A Marketplace sem mentes a csalóktól - a megoldás az adásvételi szerződés
Az internetes kereskedelem széles termékpalettájával és az egyre kedvezőbb ajánlatok térnyerésével egyre csak nő az online vásárlások száma. Ezzel párhuzamosan a vásárlásokat érintő csalások és visszaélések száma is egyre gyakoribbnak bizonyul. A megoldás a megfelelő körültekintés és a tájékozódás. Nagyban növeli a vásárlás biztonságát a piactereken az adásvételi szerződés készítése, amelyet a Szerzivel ma már könnyen és egyszerűen elkészíthet otthonról.
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
Még meg sem jelent, de máris komoly konkurenciát kapott az OpenAI csodaszámba menő videógenerátora
A Kuaishou nevű cég generatív mesterséges intelligenciája a Sorához hasonló minőségű videókat készít a beírt parancsok alapján, ráadásul korlátozottan már a nagyközönség számára is elérhető - igaz, egyelőre csak Kínában.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.