Magyar művészek is versenybe szállhatnak a Huawei Next Design Awards fődíjáért

2021 / 07 / 02 / Perei Dóra
Magyar művészek is versenybe szállhatnak a Huawei Next Design Awards fődíjáért
A Huawei tálcán kínálja a fiatal művészek és dizájnerek előtt a jövő alakításának lehetőségét, ugyanis ők a fő célcsoportjai a márka saját szervezésű, nemzetközi versenyének, a Huawei Next Design Awards 2021-nek.

A Kreatívnak eljuttatott közlemény szerint a Huawei hét kategóriában várja a beérkező pályaműveket: egyebek mellett "okosórákra, telefonokra, tabletekre és összehajtható kijelzőkre tervezhetnek háttérképeket, ikonokat, vagy akár teljes témát." A megmérettetés során összesen kétszázezer dollár értékű nyeremény talál majd gazdára, a zsűrit pedig díjnyertes dizájnerek és formatervezők alkotják. A győztesek markát pénznyeremény és Huawei termékek ütik, plusz a nyertes munkákat a márka saját alkalmazás áruházába, az AppGallerybe és a Huawei Themes felületére is feltöltik.

A közlemény szerzői említést tesznek a tavalyi rendezvényre is, amelyre több mint negyvenegyezer pályázatot kaptak mintegy kilencven országból és régióból, és több mint száz díjnyertes tervezőt megjutalmazott az idei verseny házigazdája, a Huawei Themes. A 2021-es megmérettetés témája a „Let your inspiration flow", a rátermett tervezők pedig megoszthatják egyedi alkotásaikat a Huawei felhasználókkal. A szervezők az alábbi hét kategóriába várják a pályamunkákat: okostelefon témák, okosóra hátlapok, „Cities in Bloom” (virágba borult városok), összehajtható képernyős témák, „Enjoy the Moment”, „Original IP”, illetve a háttérképek.

A márka közleménye bővebben is ismerteti a kategóriákat, eszerint az okostelefon témák kategória a mobiltelefon kijelzőjének minden elemére vonatkozik, így a lezárt képernyőre, a kezdőképernyőre és az ikonok tervezésére is. A Watch Faces topikban az alkotóerő és a személyre szabhatóság érdekében nem csupán az óraszámlapok, de a szíjak is újratervezhetők. A szervezők szerint

a wearable okoskütyük egyre növekvő népszerűsége miatt erre óriási az igény a fogyasztók részéről.

Hozzátették: az okosóra tulajdonosok jelenleg is számtalan egyedi megjelenésű háttérkép közül választhatnak a Huawei Themes alkalmazásban, hogy készülékeik a lehető legjobban tükrözzék személyiségüket. Az „Enjoy the Moment” egy tágabb értelmezésű versenykategória, amely a Huawei és a Pizza Hut közös akciója. Ide kreatív ételcsomagolások terveit várják a művészektől.

Ahogy fentebb is írtuk, a Huawei Next Design Awards összdíjazása kétszázezer dollár. "Az abszolút győztes és a kategóriák legjobbjait külön-külön húszezer dollárt kapnak készpénzben és egyéb támogatás formájában, valamint egy Huawei Mate 40 okostelefont és egy Huawei Watch 3 Pro okosórát is. A fődíj mellett a különböző kategóriák győzteseit szintén ugyanígy jutalmazzák. A nyertesek ezen kívül megkapják a Huawei Themes tervező tanúsítványt, mellyel bármikor és bármennyi alkotást készíthetnek a Huawei Themes áruházba és az AppGallerybe" - olvasható a közleményben. Aki szeretne nevezni, vagy még több információt megtudni a Huawei Next Design Awards 2021-ről, ide kattintva tájékozódhat az aktualitásokról.

(Forrás: Kreatív, fotó: Getty Images Hungary)

További cikkek a témában:

Megjelent a Leica első saját okostelefonja A Leica fényképezőgépeket és optikai eszközöket gyártó cég már régóta együttműködött a Huaweijel és a Sharppal az okostelefonok kameráinak ellátásában, de saját telefont most először jelentettek meg.

A Huawei mérnökei készítettek egy önvezető biciklit A robotkerékpár felismeri a közlekedési lámpákat és a körülötte levő objektumokat is, az egyensúlya pedig olyan, hogy egy korlát tetején is képes megállni.

Új, iparági szintű ökológiai mobiltelefon minősítési rendszer indul Az új fogyasztói minősítést a Deutsche Telekom, az Orange, a Telefónica, a Telia Company és a Vodafone vezeti be annak érdekében, hogy vásárlásainknál felelős döntéseket tudjunk hozni, és könnyedén azonosíthassuk a fenntarthatóbb mobiltelefonokat.

 


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.