Magyarországon is indul a Facebook társkeresője

2020 / 10 / 22 / Pőcze Balázs
Magyarországon is indul a Facebook társkeresője
A világ legnagyobb közösségi platformja az életünk újabb területét nézte ki magának. Valentin-napkor még csak arról tudtunk beszámolni a Rakétán, hogy az ír adatvédelmi hatóság elkaszálta a Facebook Dating európai indulását, mostanra azonban úgy tűnik, elhárították az akadályokat. Legalábbis reméljük.

Az íreknek tavasszal az volt a gondjuk, hogy a személyes adatokkal nem mindig körültekintően bánó vállalat csak tíz nappal a randi funkció tervezett indulása előtt szólt nekik. Ugyan akkorra a Facebook Dating már több tucat országban működött, de az európaiak óvatossága érthető volt. Tavaly rekordösszegű bírsággal sújtották a céget az Egyesült Államokban: ötmilliárd dollárt kellett fizetniük nem megfelelő adatkezelési gyakorlataik miatt. Megkerestük a Facebook PR ügynökségét, hogy megtudjuk, mi történt és mi változott a februári ír incidens óta. A vállalat sajtóosztálya csak annyit válaszolt, hogy az elmúlt fél évben “meggyőződtek arról, hogy a termék készen áll az európai piacra”, illetve hogy a járvány következtében átrendezték a projektjeiket, ami miatt egy ideig állt a munka a Datingen.

Mit is tud a Facebook Társkereső

A cég közleménye négy funkciót emel ki: a felhasználók megoszthatják egymással az Insta és Facebook sztorijaikat, hogy jobban megismerhessék egymást; ha engedélyezik az alkalmazásban, akkor kereshetnek párt az alapján, hogy ők maguk milyen csoportok tagjai vagy milyen eseményeken jártak, járnak; a távolságtartás jegyében pedig videórandit is szervezhetnek az alkalmazáson belül.

A negyedik kiemelt funkciót tavaly tavasszal, a szolgáltatás bejelentésekor sokan aggódva figyelték: a Secret Crush, vagyis Titkos kedvenc lényege, hogy megjelölhetünk legfeljebb kilenc Facebook-ismerőst vagy Instagram-követőt, akik bejönnek nekünk. Ha ők is elkezdik használni a Facebook Datinget, majd bejelölnek minket, akkor mindkettőnket értesít az app, hogy érdemes volna beszélgetnünk. Ha pedig egyszer egy rendszerhiba miatt megjelenne a profilunkon, hogy kiket jelöltünk be, akkor vége lesz a világnak. A Facebook Társkereső a következő napokban fokozatosan válik elérhetővé Magyarországon és Európa többi részében is, az iOS és az Android appon belül egyaránt.

Mindeközben a szomszédban

De míg a Facebook egyik kezével szorongatja a Tindert és a temérdek helyi randiszolgáltatást, egy másik konkurensére is a frászt hozta a napokban. Zuckerbergék pont most indítják el a Környékek nevű szolgáltatásukat, amikor a helyi közösségek összetartására szakosodott Nextdoor bejelentette, hogy tőzsdére készül. Ez a funkció egyelőre csak a kanadai Calgary-ben működik, tesztüzemben, de ha bejön, akkor valószínűleg a randikhoz hasonlóan a ház előtti padocskákra és beton pingpongasztalokra is bejelenti az igényét a Facebook. Mi pedig aggódhatunk az adatainkért - a konkurenseik pedig a felhasználóikért.

(Kép: Facebook)


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.