Már megint jetpackkel repkedett valaki a Los Angeles-i reptér környékén

2020 / 10 / 15 / Felkai Ádám
Már megint jetpackkel repkedett valaki a Los Angeles-i reptér környékén
Valakinek van egy rakétahátizsákja, és ez a valaki nem bír magával: már másodszor repkedett ott, ahol nagyon nem lenne szabad. Viszont kétszer olyan magasan repült, mint a múltkor.

A korábbi kalandról már mi is írtunk. Akkor – szeptember elején – egy American Airlines gép pilótája jelentette a jetpackes illetőt a Los Angeles-i nemzetközi repülőtér irányítójának. Akkor összefoglaltuk azt is, hogy mennyire szokásos repülőgépek (akár landoláshoz készülő gépek) magasságában repkedni ilyen felszereléssel: „jetpackkel ritkán repülnek ilyen magasan, bár akad olyan rakétahátizsák (szép magyarosan), amely képes ilyesmire. A Techspot számolt be arról az idei magassági rekordról, amit Dubajban állítottak fel – ekkor egy jetpackes pilóta 1800 méter magasra emelkedett, közel kétszer olyan magasra tehát, mint amilyen magasan a gépek pilótái kiszúrták most az ismeretlent. Ugyanakkor ez egy kontrollált rekorddöntési kísérlet volt fényes nappal, nem egy könnyed, vasárnap esti repkedés. Ráadásul aki képes egy ilyen eszköz beszerzésére, összeállítására és üzemeltetésére, az valószínűleg tisztában van azzal is, hogy a reptér környékén tett bemutatója sértette a légi biztonságot.”

A mostani eset tegnap történt, helyi idő szerint szerint 13:45-kor – írja a CNN. A lapnak a Szövetségi Légügyi Hatóság (Federal Aviation Administration – FAA) is megerősítette az incidenst. Most az ismeretlent a China Airlines személyzete szúrta ki nagyjából 1800 méter magasan (ami tehát megfelel a Dubajban felállított magassági rekordnak, egyben a múltkori esetben jelentett magasságnak is a kétszerese) és nagyjából 11 kilométerre északnyugati irányban a Los Angeles-i nemzetközi repülőtértől. A FAA értesítette a helyi rendfenntartó szerveket, az FBI pedig nyomoz az ügyben. Egyébként a China Airlines személyzetén kívül több szemtanú is látta az illetőt.

Az előző cikk kapcsán megírtuk, hogy sok, a Védelmi Minisztériummal szerződésben álló vállalat El Segundo-ban tevékenykedik, ami rendkívül közel található a Los Angeles-i reptérhez. Akkor felmerült ezért, hogy valaki elvesztette az irányítást egy kísérleti jetpack felett, és így került be a lezárt légtérbe. Ugyanakkor kicsit valószínűtlen, hogy ilyen esetre kétszer, gyors egymásutánban is sor kerüljön.

(A címlapképünk csak illusztráció: Flickr/Chase Elliott Clark)


memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben.
Itt tart ma a szexipar, nézz körül a Vágyaim.hu-nál, milyenek 2024-ben az okos-szexeszközök!
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
memoQ Lányok napja: a pályaválasztásról – nem csak lányoknak
Véget ért a memoQ  Lányok napja, ami 2019 óta segíti a pályaválasztás előtt álló lányokat, hogy igazán kiteljesedjenek karrierjükben. Szenzitíven és nyitottan álltak a fiatalokhoz, kérdezték őket a digitális trendekről is: a TikTok az új YouTube, a Facebook régóta a boomereké, chatelni pedig már csak Instagramon szokás – beszámoló
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A víz alatti biciklivel olyan gyorsan úszhatunk, mint a halak
A halaknak valóban nincs hasznára a bicikli, nekünk viszont igen – akár a víz alatt is.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.