Már űrrepülőflottája is van a Virgin Galacticnak

2021 / 04 / 01 / Bobák Áron
Már űrrepülőflottája is van a Virgin Galacticnak
A szerdán bemutatott VSS Imagine-nel ugyanis kettőre nőtt a bevethető űrrepülőik száma, amelyekkel igencsak komoly tervei vannak Richard Branson űrvállalatának.

Bár az új gép a visszatükröződő fényezésén kívül megjelenésre nem sokban különbözik a VSS Unitytől, az Imagine valójában az új SpaceShip 3 kategóriájú űrrepülők első tagja, ami a Virgin Galactic szerint a modularitásából fakadóan könnyebben karbantartható, így pedig gyakrabban tud majd felszállni. "A SpaceShip 3 osztályú repülők bemutatkozása egy fontos mérföldkő a Virgin Galactic több éves erőfeszítéseiben, amelynek célja, hogy évente 400 járat indulhasson minden űrkikötőből" - szól a vállalat sajtóközleménye, amely szerint a most bemutatott űrrepülőt egyelőre csak a földön fogják tesztelni, de nyáron már sor kerülhet az első repülésre is az új-mexikói Spaceport Americából.

A VSS Imagine-t a Virgin Galactic szerint egy sor további gép fogja követni, elsőként az Inspire, aminek a gyártását már meg is kezdték. A cég a már több sikeres tesztrepülést is végrehajtó VSS Unityt sem küldi nyugdíjba, ennek a következő tesztje májusra van kitűzve.

"A Virgin Galactic űrrepülői kifejezetten azzal a céllal épültek, hogy egy új perspektívát nyújtsanak annak a több ezer embernek, akik hamarosan személyesen is megtapasztalhatják a világűr csodáit" - ezt mér maga Richard Branson, a cég alapítója mondta a bemutató kapcsán, bár egyelőre még nem tudni, hogy mikor kezdhetik meg a mentrendszerinti járatok üzemeltetését. A Virgin Galactic eredeti célkitűzése szerint már 2019-ben turistákat szállítottak volna a világűr peremére, ám a koronavírus-járvány miatt egyelőre az is kérdéses, hogy erre jövőre sor kerülhet-e.

További cikkek a témában:

A Virgin Galactic megmutatta, hogy fog kinézni belülről az űrrepülője A VSS Unity utasterét bárki megnézheti, akár a saját lakásában is.

Mesterséges szigeten úszó, hatalmas űrkikötőt terveztek a Tokiói mellé Bár az űrutazás most még csak kevesek kiváltsága, az elmúlt években egyre több cég dolgozik azon, hogy a jövőben sokkal többen tapasztalhassák meg a súlytalanság élményét. Az űrszállodák, a Marsra tervezett kolónia és a különböző, űrturizmusra kifejlesztett szállítóeszközök mellett viszont egy dologról eddig viszonylag kevés szó esett, mégpedig hogy honnan fognak indulni a jövő űrturistái az életre szóló kalandra.

A Virgin Galactic űrrepülőjének sikertelen tesztje jó hír az űrturizmusnak Az űrturizmussal kapcsolatban rendszerint két kérdés szokott hangsúlyosan előkerülni: az egyik, hogy mennyire lesz megfizethető, a másik pedig, hogy mennyire lesz biztonságos. Utóbbi kérdésre az elmúlt héten elég megnyugtató válaszokat kaptunk.


Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Így lettek a szexuális játékszerekből digitális kütyük
Lassan már senkit sem lep meg, hogy egy intim segédeszköznek legalább olyan jól kell tudnia csatlakoznia a wifihez vagy egy telefonhoz, mint a viselőjéhez, használójához.
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
Űrbéli hadgyakorlatra készül az amerikai űrhaderő
A Victus Haze misszió során az Egyesült Államok azt fogja tesztelni, hogy képesek lennének-e időben befogni egy ellenséges űreszközt.
Ezek is érdekelhetnek
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.