Már utcák, házak korábbi állapotát is megnézhetjük a Google Térkép Utcaképével

2022 / 05 / 25 / Pőcze Balázs
Már utcák, házak korábbi állapotát is megnézhetjük a Google Térkép Utcaképével
Már tizenöt éve működik a Google Térkép Street View, vagyis Utcakép nevű megoldása, amellyel műholdfelvételek és klasszikus, felülnézeti térképek helyett 360 fokban szétnézhetünk a környéken, amelyre kíváncsiak vagyunk. A megoldás születésnapjára a Google azzal lepte meg a felhasználókat, hogy már a mobiljukon is megnézhetik egy-egy utca vagy ház korábbi állapotát.

Az Ars Technicán olvasható hír emlékeztet rá, hogy asztali számítógépen ezt már korábban is megtehettük, ám iOS-en és Androidon egészen mostanáig kellett várni arra, hogy ez lehetővé váljék. A mobilunkon a Google Térkép alkalmazásban válasszunk ki egy helyet, majd bökjünk az Utcaképre váltó apró négyzetre a térkép bal alsó sarkában. Ezután a lenti, fehér sávban fogjuk látni a "Még több dátum megmutatása" feliratot, amellyel előhívhatjuk a korábbi felvételeket - amint frissülnek a Térkép appok a következő napokban.

A számítógépünkön a cím kiválasztása, vagy a jobb alsó sarokban található sárga emberke térképre ejtése után, Utcakép módban a bal felső sarokban láthatjuk, hogy mikor készült az épp megjelenített felvétel. A dátum mellett lévő óra ikonkra kattintva gördíthetjük le a korábbi állapotokat előhívó menüt.

Órákat el lehet tölteni azzal, hogy megnézzük, hogy az elmúlt tíz évben hol és mekkorát változott az utcakép, de nem ez az egyetlen dolog, amit a Google bejelentett az egyik legnépszerűbb termékével kapcsolatban. Blogbejegyzésükben egy olyan kamerát is megemlítenek, amely kevesebb, mint hét kilót nyom, bármilyen autóra telepíthető és más szenzorokkal is könnyen kiegészíthető, hogy a jövőben még több helyen készíthessenek még alaposabb felvételeket az Utcaképhez és egyéb szolgáltatásaikhoz. Emellett azoknak, akik maguk is szeretnének ilyen, 360 fokos felvételeket készíteni a direkt erre a célra gyártott kameráikkal, hogy azt később a Google Térképhez adják, elindítják a Street View Studiót.

(Borítókép: CardMapr/Unsplash)

Lefotózott a Google? Így tüntetheted el magadat (vagy bármi mást) a Google Utcaképről A Google Utcaképben mára szinte az egész világot bejárhatjuk virtuálisan, de akadnak olyan helyzetek, amikor ennek nem mindenki örül.


Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
Világhírű román sportolóról mintázott humanoidot képeznek ki
A robot első látásra nem sok hasonlóságot mutat Nadia Comănecivel, de okkal kapta róla a nevét.
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
Tévé után már hűtőt és mosógépet is vehetünk a Hisense-től
A világ negyedik legnagyobb tévégyártója Magyarországon is elkezdi forgalmazni az intelligens nagy háztartási gépeit, köztük egy olyan hűtőszekrényt is, amelyet 21 colos táblagéppel szereltek fel.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.