Máris második helyre szorult a győri tető-naperőmű egy holland projekt mögött

2020 / 10 / 12 / Rácz Tamás
Máris második helyre szorult a győri tető-naperőmű egy holland projekt mögött
Csupán pár hétig volt Magyarországon Európa legerősebb tetőre telepített napelemes rendszere.

Véget ért az Audi Hungária győri üzemének tetejére épített naperőművének pünkösdi királysága. A hivatalosan alig pár napja átadott magyar napelemes rendszer Európa legnagyobb teljesítményű tetőre épített naperőműve volt, de máris letaszította a trónról egy holland rendszer, ami nem is a kontinens, de egyenesen a világ legerősebb tető-napelemparkja lett.

A PVH divatcég (Tommy Hilfiger, Calvin Klein) legnagyobb európai logisztikai központja Hollandiában van, egy Venlo nevű városban. Ezen a telephelyen szerelték fel a raktárak tetejére 110 ezer négyzetméternyi felületre azt a 48 ezer napelemtáblát, melyek összesen 18 MWp csúcsteljesítményre képesek. A győri erőmű 12 MWp teljesítményét másfélszeresen túlszárnyaló erőmű a PVH teljes hollandiai tevékenységét lefedi CO2-emisszió mentes zöld energiával.


Ismerd meg a ROADSTER magazint!
AUTÓK - DESIGN - GASZTRO - KULT - UTAZÁS - TECH // Ha szereted a minőséget az életed minden területén, páratlan élmény lesz!
Autót vennél mostanában? Nézz bele a PLAYER AUTÓTESZT ROVATÁBA!
Minden friss és izgalmas autót kipróbálunk, amit csak tudunk, legyen az dízel vagy elektromos, olcsó vagy luxus, kétszemélyes vagy kisbusz!
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Egy 16 éves fiú vághatta ki a britek ikonikus, több száz éves fáját
Az 1991-es Robin Hood filmben is látható, a táj látképét több száz éve meghatározó fa kivágása sokkolta a helyi közösséget, szomorúságot és dühöt váltott ki az itt élőkből.
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Mi rejtőzik a Szahara alatt?
Attól függően, hogy hol keresgélünk, többféle érdekességet is rejt a végtelen homok.
HELLO, EZ ITT A
RAKÉTA
Kövess minket a Facebookon!
A jövő legizgalmasabb cikkeit találod nálunk!
Hírlevél feliratkozás

Ne maradj le a jövőről! Iratkozz fel a hírlevelünkre, és minden héten elküldjük neked a legfrissebb és legérdekesebb híreket a technológia és a tudomány világából.This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.